Messoudi riskeert werkstraf voor vuistslag tijdens oefenwedstrijd

'Mo' Messoudi, hier nog in loondienst bij OHL.
BELGA 'Mo' Messoudi, hier nog in loondienst bij OHL.
Het parket Halle-Vilvoorde heeft vandaag een werkstraf van 60 uur gevraagd tegen voetballer Mohamed Messoudi (31). De middenvelder deelde tijdens de oefenwedstrijd Tempo Overijse - OHL, op 23 juli 2014, een vuistslag uit aan een tegenspeler. Messoudi's advocaten vroegen de rechtbank om de man vrij te spreken omdat het om een geval van wettige verdediging zou gaan.

Het incident vond plaats toen Oud-Heverlee Leuven 2-0 achterstond. De middenvelder ging in duel met thuisspeler Kaya Buyuk en kreeg daarbij een kniestoot, waarop hij zich opwond. Verschillende Overijse-spelers snelden op het gebeuren af en in het opstootje sloeg Messoudi tegenstander Yannick Henseval recht op de bovenlip. De verdediger van de vierdeklasser werd, hevig bloedend, op het veld gehecht en moest nadien onder begeleiding van een dokter het terrein verlaten. Messoudi werd door de scheidsrechter, die alle moeite van de wereld had om de spelers na het incident opnieuw tot rust te krijgen, met rood van het veld gestuurd en nadien door OHL ontslagen.

Het parket vordert een werkstraf van 60 uur voor Mohamed Messoudi. Volgens zijn advocaten werd die belaagd en aangevallen door de spelers van Tempo Overijse en is er sprake van wettige verdediging. "Mocht de rechtbank oordelen dat Messoudi toch schuldig is, pleiten we voor een opschorting", klonk het nog.

De verdediging stelde zich ook heel wat vragen bij de schadevergoeding van 10.500 euro die het slachtoffer eiste. Het vonnis valt op 24 juni.