Mededingingsautoriteit legt KBVB geen voorlopige maatregelen op, Virton vangt bot en degradeert naar amateurreeksen

Virton.
BELGA Virton.
De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft het verzoek van Excelsior Virton, om voorlopige maatregelen op te leggen aan de Belgische voetbalbond (KBVB), naast zich neergelegd.

Het College besliste dat de weigering van een proflicentie voor Virton door de Licentiecommissie van de KBVB, die bevestigd werd door een arbitrale uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), gesteund was op gronden die het College op het eerste gezicht verenigbaar acht met het mededingingsrecht. 

Het College heeft namelijk vastgesteld dat Virton, ondanks herhaaldelijke uitnodigingen, geen gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheden die werden geboden en die de Licentiecommissie of het BAS hadden toegelaten om de licentie toe te kennen, bijvoorbeeld door een bankgarantie of een ander instrument voor te leggen dat de continuïteit van de club tijdens het seizoen 2020-2021 kon waarborgen. 

Excelsior Virton, dat vorig seizoen een topseizoen draaide in de Proximus League, kreeg zowel voor de Licentiecommissie als het BAS geen proflicentie toegekend en degradeert zo automatisch naar de amateurreeksen.

Virton.
BELGA Virton.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.