Mbo Mpenza bevestigt klacht tegen consultancybureau

UNKNOWN

Ex-voetballer Mbo Mpenza en zijn vrouw bevestigen dat ze bij de gerechtelijke politie van Nijvel een klacht ingediend hebben tegen consultancybureau Capitalium. Het koppel zou aan het bureau een grote som geld hebben toevertrouwd, maar dat kapitaal is spoorloos verdwenen.
 
"Sinds enkele maanden werkte ik samen met Capitalium. Ik had vertrouwen in de directie en ik heb er een deel van mijn spaargeld geïnvesteerd", legt de voormalige Rode Duivel uit. "Tenminste, dat dacht ik. Want na controle blijkt dat het geld nooit zijn bestemming heeft bereikt."
 
Mpenza vroeg daarop aan zijn advocaat, Laurent Denis, om tussenbeide te komen. "In tegenstelling tot wat gezegd wordt, hebben we geen akkoord kunnen bereiken, aangezien Capitalium de struisvogelpolitiek hanteert", aldus Mpenza nog. Advocaat Denis had eerder al gemeld dat hij half juli een klacht ingediend had tegen de onderneming. Véronique Van Acker, bestuurster van Capitalium, had van haar kant altijd het bestaan van een klacht ontkend. Ze beweerde een uitstekend contact te onderhouden met Mbo Mpenza. (belga/lpb)