Mauves Army haalt uit nadat Anderlecht geen beroep aantekent tegen sluiting tribune: “We voelen ons bedrogen”

Het bommetje ontplofte vlak naast Club-doelman Simon Mignolet.
BELGA Het bommetje ontplofte vlak naast Club-doelman Simon Mignolet.
Mauves Army, de Ultras van RSC Anderlecht, heeft in een open brief zijn ongenoegen geuit richting het bestuur van de club. De sfeergroep is ontevreden dat paars-wit niet in beroep gaat tegen de sanctie die hen werd opgelegd na de match tegen Club Brugge. “We voelen ons bedrogen door deze beslissing”, staat er te lezen op hun Facebookpagina.

Vorige week besliste de Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) dat Anderlecht wordt gestraft voor het wangedrag van hun supporters in de wedstrijd tegen Club Brugge. Toen gooide een supporter vlak voor het eindsignaal een bommetje in de richting van Club-doelman Simon Mignolet. 

De Brusselaars moeten hiervoor een boete van 5000 euro betalen en in de thuismatch tegen Zulte Waregem zal de Noordtribune gesloten zijn. Vooral dat laatste zint Mauves Army, de Ultras van Anderlecht die hun plaats in die vakken hebben, niet. “Wij voelen ons bedrogen door deze beslissing”, staat in een open brief op hun Facebookpagina.

Ook is de sfeergroep niet tevreden over de manier waarop de club en media hen behandelt. “Wij kunnen niet tolereren dat de schuld van alle feiten die worden gepleegd achter het doel in onze schoenen wordt geschoven. Door de straf van de Geschillencommissie te aanvaarden, corrigeren jullie een actie van een individu die ten koste gaat van duizenden supporters die de ploeg steunen”, betreurt Mauves Army.

Dat de club laat weten dat ze niet kon investeren in “positieve zaken” door de vele boetes, stuit de fans tegen de borst. “Die som geld is niets in vergelijking met de tientallen miljoenen die de afgelopen jaren geïnvesteerd zijn in transfers en salarissen van spelers. Het geld had beter kunnen geïnvesteerd worden in de communicatie- en scoutingcel van onze club.”

In een open brief op hun Facebookpagina liet Mauves Army weten het niet eens te zijn met de beslissing van het bestuur.
Mauves Army In een open brief op hun Facebookpagina liet Mauves Army weten het niet eens te zijn met de beslissing van het bestuur.12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • eric debanne

  Juiste uitspraak ! Ze moeten maar sportief en correct blijven eh ! Straf moest nog zwaarder geweest zijn

 • Georges Aerts

  En dan verschieten ze dat ze gestraft worden die hooligans. Zal tijd worden dat dit de gewoonte gaat worden en misschien leren ze dan eens te gaan kijken naar het voetbal in plaats van baldadigheden uit te halen. Juist goed dat zoiets gebeurd en ze gestraft worden.

 • Lois Verdonk

  Verschueren komt in jullie stamcafé wel een rondje trakteren en dan is alles weer opgelost. ( tot de volgende match )

 • joannes Roderigas

  die vergeten dat er normaal gespeeld moet worden achter gesloten deuren, zouden best zwijgen.

 • serge vierendeels

  Ik snap volledig het standpunt van deze echte supporters. Maar kom dan ook als groep naar voren en haal er de rotte appels uit. Door enkelingen worden jullie gestraft