Mathijssen trainer van het jaar in Griekse tweede klasse

PHOTO_NEWS
De passage van Jacky Mathijssen (51) in Griekenland is niet onopgemerkt voorbijgegaan. De huidige coach van tweedeklasser Oud-Heverlee Leuven werd in Athene verkozen tot trainer van het jaar in de Griekse tweede klasse. Onze landgenoot kreeg op het jaarlijkse voetbalgala de trofee voor zijn knappe prestaties met Fostiras vorig seizoen. "Deze trofee doet me enorm veel plezier", zei hij aan BFC Pro, de vereniging van Belgische de vereniging van Belgische professionele voetbalcoaches.

"Deze trofee doet me enorm veel plezier", reageert Mathijssen. "De jury sprak zijn bewondering uit voor de sportieve prestaties van onze groep, want in de terugronde legden we een schitterend parcours af met 33 punten op 39, met 10 overwinningen en 3 gelijke spelen, met amper 1 tegendoelpunt. Maar de jury benadrukte vooral dat deze reeks werd neergezet met hoofdzakelijk jonge spelers en dat is wel opvallend in Griekenland."

Mathijssen reisde naar Athene af met zijn toenmalige én huidige assistent Sven Vandenbroeck. Ze zagen er veel oude bekenden terug. "Ja, het was een mooie avond, ik voelde veel waardering. Ergens vind ik het wel jammer dat het Griekse avontuur deze zomer is geëindigd", zegt Mathijssen, die eind december Ivan Leko opvolgde bij OHL, voorlopig zesde in de Proximus League.

"Het was een prachtige ervaring. Ik onthou vooral dat we vorig jaar jongeren uit de onbekendheid hebben gehaald, we hebben hen een kans gegeven bij Fostiras en nu staan ze aan de poort van een mooie voetbaltoekomst bij grotere clubs. Dat geeft je veel voldoening als coach."