Marc Coucke wil nieuw stadion bouwen in Neerpede

BELGA
Marc Coucke, voorzitter van Anderlecht, denkt eraan om een nieuw stadion te bouwen in Neerpede, naast het oefencomplex van de Brusselse club. Dat meldt de VRT.

Coucke doet de uitspraak in een reportage van 'Pano', die morgen wordt uitgezonden. De Anderlecht-voorzitter sluit een andere locatie in het Brusselse voor het te bouwen stadion evenwel niet uit. Ook een uitbreiding van het Vanden Stockstadion blijft tot de mogelijkheden behoren.

"Qua omsluiting" is Neerpede een goeie optie volgens Coucke: vlakbij de Ring rond Brussel, nabij twee metrostations en op het grondgebied van de gemeente Anderlecht. Een andere mogelijkheid is "een heel andere plaats ergens in het Brusselse". Tot slot zou ook het Vanden Stockstadion gerenoveerd kunnen worden. "Dat is in België vaak de gemakkelijkste oplossing, maar nooit de goedkoopste", aldus Coucke daarover.

Of de nieuwe voetbaltempel er heel snel zal komen, is een andere vraag. Coucke liet zich recentelijk ontvallen dat hij paars-wit over vijf jaar nog altijd in het Vanden Stockstadion ziet voetballen.

Na zijn aanstelling als voorzitter van Anderlecht had Coucke meteen duidelijk gemaakt dat een constructie zoals bij het (geflopte) Eurostadion - Anderlecht was een tijdlang in de running als kandidaat-huurder - voor hem absoluut geen optie was. "Ik stel vast dat het als club veel beter is om je stadion in eigen beheer te hebben", zei Coucke toen. "Het is goedkoper, de indirecte kosten zijn lager en er zijn extra inkomsten voor de eigenaar."

Londens warenhuis

In 'Pano' doet Coucke tegelijk ook voor het eerst uit de doeken hoe hij de overname van de club bedisselde met zijn zakenpartner en vriend Joris Ide. De winkelrekken van een Londens warenhuis fungeerden daarbij zowaar als decor.

"Joris zat tussen twee rekken waar net niemand anders was", zegt Coucke. "Ik zag mijn kans schoon en zei hem: Joris, ik denk dat ik ga meedoen om Anderlecht te kopen. Als ik het doe, doe jij mee? 'Ja', antwoordde hij." Coucke en Ide kwamen een prijs overeen en beloofden elkaar extreme discretie. Coucke: "Twee maanden later heb ik Joris gesms't met de boodschap: 'We've got it!'."

BELGA
Photo News63 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • didier de coster

  de cartoon die coucke is doet me denken aan de periode van rossum, als ge hoog zit , kunt ge van zéér hoog vallen ; da komt daar niet goed bij de dikke nekken , zwalpend schip nu momenteel rechtgehouden door de gulle weldoener

 • Allard Emile

  Schitterend locatie Neerpede, goed bereikbaar en idéale omgeving! Absoluut doen!!!!

 • kurt vanhalewyn

  Ja Albert als je een persoonlijk vermogen hebt van meer dan 1 miljard kan je al iets kopen he

 • victor troje

  Wat een jaloerse reacties hier. Ongelooflijk. Hij heeft belastingen betaald. Hij heeft alle sociale bijdragen, lonen, vakantiegeld, eindejaarspremies, enz..betaald. Hij was en is steeds "werkgever " geweest. Waarom nog altijd die jaloerse reacties??? Omdat hij niets moeten betalen heeft op de verkoop van zijn aandelen? Wie betaald belastingen die niet moeten betaald worden? Wie?

 • Noa Van kampenhoudt

  Die man ziet het!