Marc Coucke trotseert de storm: “Wie in een existentiële crisis als eerste durft veranderen, zal zegevieren”

Marc Coucke gaat voorop in de strijd voor een proper voetbal.
Joel Hoylaerts / Photonews Marc Coucke gaat voorop in de strijd voor een proper voetbal.
Het stormt in het Belgisch voetbal. Veel clubleiders trekken voorlopig hun paraplu open en wachten tot het weer droog wordt, maar Marc Coucke heeft die keuze niet. Als voorzitter van de Pro League en eigenaar van Anderlecht staat hij vol in de regen. Zijn pak is ondertussen drijfnat. “De uitdagingen zijn groter dan ik dacht, maar het schrikt mij niet af.”

Sinds het voetbalschandaal losgebarsten is, hullen veel clubleiders zich in stilzwijgen. Waarom heeft u besloten om te praten?

“Ik vond het een rare situatie na de vergadering van de Pro League afgelopen maandag. We hadden besloten om enkel via een communiqué te reageren, maar toen ik beneden kwam, zag ik zeker twintig journalisten staan. En ik moest die passeren zonder uitleg. Dat was ambetant. Zeker omdat iedereen mij tot mijn auto bleef achtervolgen. Dan komt het bijna over alsof je iets te verbergen hebt. Het leek wel ‘In De Gloria’. Dus bon, ik wil mij niet verstoppen.”

Je hebt 5% van dit artikel gelezen
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yannik Samoy

  Merci Marc en vergeet de schone goal op uw veld van Stoica ni en neem Coecke mee naar Brugge aub.

 • Marc Ledure

  Mr Coucke is maar uit om zelf geld in zijn eigen zakken te steken, Hoe zou het komen dat hij het zo ver heeft gebracht ??? Door geld uit te geven of in zijn zakken te steken.

 • Bruno Zonnekeyn

  Omhooggevallen prutserke, kent weinig of niets van voetbal en wil hier als ingekochte voorzitter van de proliga club's zijn willetje opdringen. Arm zielig pharmacy manneke.

 • Wim Peeters

  Coucke, dat zijn veel te moeilijke woorden voor voetballers !!!

 • Yannik Samoy

  Het is niet omdat de meeste clubs hun kapitaal over een brede ploeg spreiden dat dit ook de business formule voor een topclub als Anderlecht is. Denkt Mr Coucke echt dat het vorige bestuur dat niet wist.