Malinwa-fans misdragen zich meteen in 1B: OH Leuven - KV Mechelen minutenlang stilgelegd

Axel Brisart
OH Leuven en KV Mechelen hebben op de eerste speeldag van de Proximus League 1-1 gelijkgespeeld. Frédéric Duplus en Mathieu Cornet zorgden voor de doelpunten. De bezoekende supporters misdroegen zich. Ze troffen halverwege de tweede helft Leuven-doelman Thamsatchanan met een flesje, waarna de partij tien minuten stillag.

OH Leuven en KV Mechelen begonnen hun openingswedstrijd met een lange studiefase. De eerste kans kwam er pas even voor het halfuur toen Storm de vuisten van Leuven-doelman Thamsatchanan testte. KV Mechelen was baas, maar het was Leuven dat desondanks op voorsprong kwam. Vijf minuten in de toegevoegde tijd van de eerste helft profiteerde Duplus van geharrewar in de Mechelse defensie om de 1-0 ruststand op het bord te zetten.

Na de pauze was het meteen hommeles. Thamsatchanan werd geviseerd door het bezoekende publiek en kreeg zelfs een flesje water tegen het hoofd gegooid. De Thai ging neer en de partij werd iets meer dan tien minuten stilgelegd. KVM drong nadien nog aan voor de gelijkmaker, en dat resulteerde finaal in de 1-1 van Cornet. De spits profiteerde twee minuten voor tijd van een slechte controle van ploegmakker Engvall om alsnog de verdiende gelijkmaker op het bord te zetten.

Gisteren opende promovendus Lommel SK de Proximus League met een 1-0-zege tegen Union. Later vandaag (om 20u30) volgt nog een duel tussen Westerlo en Roeselare. Morgen (om 16u00) sluiten Tubeke en Beerschot Wilrijk de openingsspeeldag in 1B af.

De goals en het incident:

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA45 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Maurice Snelders

  Het blijven pubers. Die komen echt niet voor het voetbal... Keet schoppen is al wat telt. Enkele thuismatchen laten spelen zonder eigen supporters... Dat voelen ze in de clubkas.

 • alain van reybrouck

  Ik dacht dat dit modelsupporters waren?

 • dretie munkies

  Wil Mechelen beginnen concurentie aandoen aan Antwerp op Hooliganvlak ?

 • Erwin Van Roy

  Mark Peeters en Marc Jansens jullie doen er lichtzinnig over maar voor hetzelfde geld blesseerd de speler hem door een voorwerp dat wordt gegooid dat is minder erg blijkbaar. Als je een paar keer de ploegen ervoor straft door Fordait score dan zullen deze ploegen wel zorgen dat deze supporters sneller gevat worden.

 • Mark Peeters

  Ondanks dit klein voorval, blijven het nog steeds de beste supporters van het land, ik ga vanaf nu elke week naar topploegen kijken met sjaaltje van hun rond mijn nek en als ik merk dat tegenpartij verliest werp ik iets naar speler, dus forfait. Man man hoe zielig ben je om met zoiets afte komen!

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00