Maggie De Block gaat praten met Marc Coucke: “Ik verwacht signaal van voetbalsector”

BELGA
Minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) gaat rond de tafel zitten met Marc Coucke, voorzitter van de Pro League, naar aanleiding van het grootschalige onderzoek naar fraude en matchfixing binnen het Belgisch voetbal. In de Kamer herhaalde de minister dat ze een signaal verwacht van de voetbalsector.

Kort na het losbarsten van het voetbalschandaal kondigde minister De Block aan dat de sector orde op zaken moet stellen. Zoniet wil ze het gunstige RSZ-regime waarvan het voetbal geniet, aan een kritische blik onderwerpen. Die stelling herhaalde De Block vandaag tijdens het vragenuurtje, na een vraag van Roel Deseyn (CD&V), al bracht ze wel een genuanceerd verhaal.

Zo merkte De Block op dat het systeem niet alleen bestaat voor voetballers, maar voor alle sectoren, en bovendien niet enkel voor de grootverdieners. "Er zijn ook sporters die minstens even hard werken als sommige van de grootverdieners, maar die enkel door deze maatregel kunnen rondkomen", merkte De Block op. Bovendien zou het afnemen van het voordeel wel een erg grote impact kunnen hebben op de voetbalsector, op alle eersteklasseclubs, ook de rijke. "Problemen waar ik niet zeker van ben dat ze er aan uit zouden komen.”

De Block herhaalde dan ook een signaal te verwachten van de sector en wil daarover binnenkort een openhartig gesprek aangaan, stelde ze in het parlement. Intussen werd afgesproken dat de minister rond de tafel gaat zitten met Marc Coucke.

Deseyn liet horen dat de sector ook wordt uitgenodigd in de bevoegde Kamercommissie om het systeem van RSZ-voordeel tegen het licht te houden. "Hoe kunnen wij de correcte belastingbetaler recht in de ogen kijken en zo'n grote bijdragen vragen terwijl anderen quasi niets bijdragen?", aldus Deseyn.
60 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johny Van Laethem

  Eigenaardige reactie van de Minister.Een Ierse maatschapij met name Ryanair verplichten om in België sociale lasten te betalen!!!!!

 • Leopold Vanhoof

  Voetbal hoeft een subsifies Te krijgen.

 • Marc Ledure

  Als ze wil praten over voetbal moet ze praten met de bazen van alle ploegen maar niet alleen tegen Marc Coucke.

 • rudolf jacobs

  wel beste mensen supporters ,doe dan zoals ik ,en ga gewoon niet meer naar het profvoetbal,deze regering is een en al twee zakken en wat dieje blok of hoe noemt ze gaat doen ,is prietpraat vertellen,niet meer niet minder waarom ,in elk voetbal ticket dat u koopt zitten belastingen + btw ontvangsten in,dus u zal het wel snappen,onze corrupte regering wetten en gerecht alles samen zijn ze een bende gr

 • Richard Naegels

  Werknemers en werkgevers moeten betalen volgens hun inkomsten en wetten zijn voor ieder hetzelfde zonder onderscheid,het voetbal heeft al voordelen genoeg,denk aan bv ordehandhaving,reclame inkomsten,televisierechten, en als je eerlijk bent veel positief of educatief zien we niet meer van sommige Heren in het voetbal.