Maak kennis met Francesco Antonucci, de aangename verrassing bij de Belgische beloften

Francesco Antonucci.
BELGA Francesco Antonucci.
De naam heeft nu ook een gezicht. Francesco Antonucci (20) was dinsdag de aangename verrassing bij de U21. “En ik kan nog beter.” Dat belooft.

Ongetwijfeld hebt u al over hem gelezen. En doet ‘Francesco Antonucci’ een vaag belletje rinkelen. Meer niet - vreemde in eigen land.

Het is (te) lang stil geweest rond de spelmaker. In 2015 Anderlecht ingeruild voor Ajax als een supertalent, maar toen hij vervolgens naar AS Monaco ging, kreeg dat nauwelijks aandacht. Zijn uitleenbeurt aan Volendam deze zomer bleef helemaal onder de radar. “Nochtans denk ik de juiste keuze gemaakt te hebben. Ik kan er spelen, in een omgeving die ik ken.”

Was-ie bij Anderlecht gebleven, dan had dat misschien ook gekund, bovendien op een aantrekkelijker niveau. Antonucci, die dinsdag bij de U21 tegen Bosnië & Herzegovina (0-0) charmeerde, haalt de schouders op. “Het is onmogelijk te zeggen of ik in België vroeger was doorgebroken. Het kán, ja. Maar ik heb nergens spijt van. Ik leer in het buitenland veel.” Al was het maar door met sterren op het (oefen)veld te staan. “Youri Tielemans was mijn maatje in Monaco. Ook met Mbappé en Fabinho trok ik geregeld op. Van zulke toppers kun je veel opsteken.”

Francesco Antonucci.
Photo News Francesco Antonucci.

Lessen die Antonucci, die ook naar Cercle Brugge kon maar zelf geen zin had in de Vereniging, nu in de praktijk wil brengen. Hij is alvast goed begonnen bij de beloften van Johan Walem. Als nummer tien toonde hij veel initiatief, met steekpassjes, afstandsschoten en dribbels. “Het liep fantastisch”, beoordeelde Antonucci zijn persoonlijke prestatie - een tikje overdreven. “En ik kan nog beter. Veel beter, zelfs.”

Het doet het beste verhopen. Antonucci zelf is ambitieus. “Ik zal pas blij zijn als ik bij Monaco meedraai. Liefst zo snel mogelijk.”

Francesco Antonucci.
BELGA Francesco Antonucci.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • jozef van riel

    Ja, je zal nooit weten waar je nu zou spelen indien je bij RSCA zou gebleven zijn. Maar hoger dan de nr.9 uit de Nederlandse 2de klasse toch wel schat ik. Waar je tussen haakjes nog geen minuut gespeeld hebt!!

  • Jean Emare

    Monaco? Daar moet je zin in hebben.. en btw geen volk in de tribune.