Lokeren ontslaat Sollied en T2 Vidarsson, De Boeck neemt over

BELGA
Paniek op Daknam. Twee en een halve maand nadat hij Peter Maes opvolgde, mag Trond Sollied alweer opkrassen bij Sporting Lokeren. De Noor bleek een miscast en niet in staat om het tij te keren bij de Waaslanders. Hij wordt vanaf morgen opgevolgd door Glen De Boeck. Die moet in de resterende 8 matchen Lokeren in 1A houden. Ook assistent Arnar Vidarsson wordt de laan uitgestuurd.

Am Kehrweg blijkt het Waterloo van Trond Sollied (59) te zijn. De zware 4-1-nederlaag op Eupen gisteravond was de druppel voor voorzitter Roger Lambrecht, die na intern beraad vanochtend de knoop doorhakte. Sollied kreeg zijn C4. Lokeren stond voorlaatste toen de Noor begin november overnam van Peter Maes, maar sindsdien ging het van kwaad naar erger. Na een 7 op 27 onder Sollied kamperen de Waaslanders nu al weken op een laatste plaats. Enkel Moeskroen lijkt nog binnen handbereik. Vooral het opvallend gebrek aan vechtlust binnen de ploeg is frappant.

De Boeck volgt op

Vanmiddag was er al meteen een onderhoud met Glen De Boeck (47). Na afloop was de conclusie dat hij de man moet worden die Lokeren in eerste klasse houdt. De Boeck zou z’n eigen technische staf willen samenstellen. Voor De Boeck -professioneel crisismanager- is Lokeren z’n eerste opdracht sinds hij half november onverwacht ontslagen werd bij KV Kortrijk. Pittig detail: binnen twee weken, op 2 februari trekt Lokeren naar… Kortrijk. Voor Sollied was Lokeren zijn 10de club in zijn trainerscarrière. Hij zat tussen 2014 en 2018 vier jaar zonder club, en mag dus nu na minder dan drie maanden weer op zoek naar werk.

Photo News14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wilfried Vanden Berg

  Ze kunnen misschien Leekens terug vragen. Dat is toch maar tijdelijk en die wacht dan gewoon op zijn ontslag vergoeding, want de rest is toch maar 90% .

 • PATRICK SMORGENS

  Tjaaaa....als je zn intervieuw zag na de nederlaag--Maar toch;t is al sinds speeldag 1 duidelijk:absoluut kwaliteitstekort !!!

 • Dries Coene

  In plaats van al die ontslag bonussen uit te geven zou jij beter spelers halen om zijn ploeg te redden.

 • Marc Bousard

  De tijden van Lato en Larsen komen niet gauw terug.

 • mario huysmans

  Ik denk dat het over is voor Lokeren. Jammer meneer Lambrecht maar ik denk dat jij dat niet meer gaat meemaken dat Lokeren terugkeerd naar de hoogste afdeling. Wel goed dat je deze kans grijpt met De Boeck, hij heeft ervaring met een ploeg erin te houden maar het wordt zeer moeilijk.