Lokeren bevestigt vertrouwen in Peter Maes, die werd vrijgelaten onder voorwaarden maar in verdenking is gesteld - ook voorzitter Lambrecht werd ondervraagd

BELGA
Peter Maes, de trainer van KSC Lokeren, is door de onderzoeksrechter in Tongeren vrijgelaten onder voorwaarden. Maes wordt wel nog in verdenking gesteld van witwaspraktijken en lidmaatschap van een criminele organisatie. Intussen bereikte ons ook het nieuws dat Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht gisteren rond 11 uur is ondervraagd. Nadien werd hij opnieuw vrijgelaten. 

Peter Maes moet zich verder ter beschikking houden van het gerecht en de politie wanneer dat nodig zou zijn. Hij mag niet met de pers spreken. Hij kan aanblijven als trainer van KSC Lokeren. Dat heeft zijn Lommelse advocaat Dirk Vanden Boer gezegd bij het verlaten van het gerechtsgebouw in Tongeren. Peter Maes wordt beschuldigd van fiscale fraude en witwaspraktijken en gaat nu naar huis om wat te bekomen en om daarna zijn werk te hervatten.

Maes blijft dus wel trainer van de Waaslanders. Morgen krijgen spelers en staf een dag vrijaf, donderdag wordt Maes gewoon weer op training verwacht. Vanochtend leidde assistent Arnar Vidarsson de training. De club stuurde intussen ook een persbericht de wereld in:

Deze middag werd Peter Maes vrijgelaten onder voorwaarden. Hij mag zijn taak als trainer weer op zich nemen.

Peter Maes werd in verdenking gesteld in het kader van een onderzoek naar witwaspraktijken en deelname aan een criminele organisatie, maar werd vrijgelaten onder voorwaarden, met name dat hij geen contact heeft met de pers en beschikbaar blijft voor verder onderzoek. In het dossier rond matchfixing wordt zijn naam absoluut niet genoemd. Via zijn advocaat liet de coach ook weten dat Peter Maes op elke mogelijke manier zal meewerken aan het onderzoek.

Peter Maes en de voorzitter zullen in de heel nabije toekomst samenzitten om de recente gebeurtenissen te evalueren.

Advocaat Dirk Vanden Boer.
Advocaat Dirk Vanden Boer.

Roger Lambrecht: “Ik ben ook ondervraagd”

Niet alleen Peter Maes, ook Roger Lambrecht moest gisteren in Hasselt voor de onderzoeksrechter verschijnen. De voorzitter van Sporting Lokeren werd na de ondervraging meteen vrijgelaten.

“Waarover de ondervraging ging? Dejan Veljkovic”, vertelde Lambrecht ons. “Alle vragen gingen over hem. Ik ben vrijgesproken tot hiertoe, ja. Of ik ooit verwacht had dat Veljkovic niet pluis was? Nu vraag je me veel. Achteraf is het altijd makkelijk praten.”

Florian Van Eenoo photonews
Florian Van Eenoo photonews
Florian Van Eenoo photonews
Florian Van Eenoo photonews20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lieven De Weirdt

  Als er één ploeg is die onder de plak ligt van makelaars dan is het wel Moeskroen. Hoeveel mensen van die ploeg zijn al opgepakt en ondervraagd ? Idem dito voor de ploegen waar Bayat kind aan huis was : Charleroi, Anderlecht, Gent. De kleine garnalen worden afgeschilderd als bandieten, terwijl de waalse maffia en de G5, netjes worden ontzien ... klassejustitie en media-misleiding in optima forma.

 • Marcel Bontinck

  Bestuursleden schuiven via de makelaars miljoenen naar elkaar door.Dit terwijl jeugdspelertjes 250€ lidgeld betalen en de fans een eetfestijn houden om de jeugwerking te betalen.Hoe kunnen voetbalfans zo dom zijn.

 • Van Hecke Marc

  En dan gaan die Brugse voetbalfans die Leko ophemelen. En nu ook hetzelfde met die Maes? Voetbalfans... het domste ras op aarde.

 • rudy verlinden

  ik spontaan aan femke vandendriesche..een klein meisje dat werd opgeofferd om de grote gangsters te verwittigen en te sparen...coucke en verhaeghe weten teveel van de interne keuken van de KBVB ....

 • karel heeren

  Blijkbaar is iedereen gefrusteerd. Hebben jullie niets anders te doen?