Lierse rouwt om ex-Rode Duivel Frans Vermeyen

Zesvoudig Rode Duivel Frans Vermeyen is afgelopen nacht op 70-jarige leeftijd overleden. Dat maakte Lierse, een van zijn ex-clubs, deze morgen bekend op zijn website.

 De 70-jarige Vermeyen lag al enkele weken in het ziekenhuis, nadat hij een soort van beroerte had gekregen. Verdere complicaties werden hem nu fataal. Vermeyen maakte tussen 1959 en 1973 naam als voetballer bij Lierse. Op zijn zestiende pakte hij met de Pallieters de landstitel, later volgde een bekerzege.

Café en chauffeur
In de nadagen van zijn carrière kwam Vermeyen ook nog even uit voor Antwerp. Met de Great Old werd Vermeyen vicekampioen. Het talent van de aanvallende middenvelder werd ook opgemerkt bij de Belgische voetbalbond. Zo werd hij zes keer opgeroepen voor de nationale ploeg. Na zijn voetballoopbaan baatte Vermeyen samen met zijn vrouw jarenlang een café uit in Lier. De afgelopen tijd maakte hij zich nuttig als chauffeur voor de buitenlandse spelers van Lierse.

"De Lierse familie verliest een waar geel-zwart icoon", klinkt het bij de Pallieters. "Frans Vermeyen sloot zich in 1959, op zestienjarige leeftijd, aan bij Lierse. Hij speelde in het begin van zijn carrière als spits, maar werd in een latere fase naar het middenveld verschoven. Hij bouwde een ongelooflijke carrière uit op het Lisp en werd een echt Lierse-icoon en verzamelde maar liefst 411 caps waarin hij 122 keer tot scoren kwam. Hij speelde tot 1973 voor Geel-zwart, maakte dan de overstap naar het naburige Antwerp en sloot zijn carrière af bij Witgoor."


Vermeyen, de Keizer van het Lisp, speelde in zestien seizoenen 366 competitiematchen in eerste klasse. Hij verzamelde tussen 1963 en 1965 zes A-caps (acht selecties) en scoorde daarin twee keer tegen Frankrijk (3-0).

Voor aanvang van de competitiewedstrijd van zaterdagavond (20u) op het Lisp tegen Club Brugge zal Lierse een minuut stilte houden ter nagedachtenis van Vermeyen.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00