Lierse overgenomen: David Nakhid reddende engel

Photo News
De overname van 1B-club Lierse is gisteravond laat dan toch rond geraakt. Rond 23.30 uur liet Lierse weten dat er een deal met een geïnteresseerde partij werd ondertekend en het is inderdaad de groep rond ex-Waregemspeler David Nakhid die voortaan de plak zal zwaaien op het Lisp. 

De overname kwam net op tijd, want hoewel eerder werd aangenomen dat Lierse tot 26 april de tijd had om een licentiedossier in te dienen bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS), bleek dat tot en met de 26ste te zijn. Met de overname op zak heeft de viervoudige landskampioen straks een veel grotere kans om via het BAS alsnog een nieuwe proflicentie te bekomen. 

"Het heeft ons tientallen dagen en nachten lang werk gekost, maar we zijn blij dat we een degelijke overeenkomst hebben nu", zegt CEO Jan Van Elst. "De toekomst van Lierse is verzekerd en dat was het belangrijkste doel. Met Nakhid halen we iemand binnen die zijn strepen in de voetbalwereld al heeft verdiend. Hij wil enkel het beste voor Lierse en zal zich daarvoor 100% inzetten. Ik wil in de eerste plaats David bedanken voor zijn engagement naar onze club toe, maar daarnaast ook iedereen die heeft bijgedragen aan het succesvol afronden van dit dossier."

Maged Samy.
BELGA Maged Samy.

Lierse bevindt zich financieel in moeilijk vaarwater en werd een licentie geweigerd voor volgend seizoen. De Pallieters hopen voor het Belgisch Sporttribunaal BAS die licentie alsnog te verkrijgen, maar daarvoor was een overname noodzakelijk. De komende dagen ligt de focus voornamelijk op het behalen van de licentie, bevestigt Van Elst. "Deze deal is een belangrijke eerste stap, voor euforie is het echter nog te vroeg. Samen met David Nakhid werken we nu vooral verder aan ons dossier voor het BAS. Zonder een licentie voor profvoetbal staan we immers nergens. Daarom geeft onze nieuwe eigenaar er de voorkeur aan om zichzelf en zijn plannen met Lierse pas voor te stellen aan de pers en onze supporters na de uitspraak van het BAS, die vermoedelijk valt op 9 mei."

Met de overname komt er bij Lierse een einde aan het bewind onder Wadi Degla. "Ik heb een groot deel van de elf jaar Wadi Degla/Lierse met Maged Samy en zijn Egyptische collega's mogen samenwerken", zegt Van Elst. "Deze mensen wilden steeds het beste voor Lierse. Ik wil hen dan ook vooral bedanken voor al hun inspanningen tijdens hun beleid, en daarnaast ook voor de goede medewerking tijdens deze overname."

Na tien en een half (veelal turbulente) jaren trekt Samy de deur van het Vanderpoortenstadion nu dus definitief achter zich dicht. Hij nam intussen ook via een berichtje op Facebook afscheid van zijn club: "Een welgemeende vaarwel na 11 jaar hard werk bij een fantastische club. Vaarwel Lierse, ik wens jullie het allerbeste in de toekomst. Mijn hart zal voor altijd geel en zwart zijn."

BELGA22 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • DIRK SPRANGERS

  @jan van coillie,ik denk dat er in 2003 veel harder gelachen is door de Lierse supporters !...en met geld gezwaaid... Heb hier zonet nog enkele overschrijvingen van toen vast gehad...eens benieuwd of jij dat gaat doen indien nodig !!!

 • Chris Cools

  Rudy, wat is dat voor zever man? Lierse is de laatste Belgische club die kampioen heeft kunnen spelen, en heeft vier titels gewonnen in zijn lange bestaan in eerste klasse. Informeer uzelf alvorens uitspraken zoals de uwe te doen, dommerik!

 • Gunther Serneels

  @ Rudi de bakker,het verschil tussen 1 de klasse en 1b is nu ook niet veel meer buiten de ploegen van play off1

 • jean moerenhout

  Als je al die jaren zoveel financiële steun krijgt van een investeerder , en toch nog steeds op de rand van het faillissement staat, is er sprake van slecht beheer.

 • Roger Duyssens

  Lierse is wel overgenomen maar of het gered is zal pas na volgend seizoen blijken. Zijn er voldoende middelen om in 1B te blijven, dat moet het B.A.S.S. beslissen. Een stap terug is geen ramp op zich maar zijn er dan voldoende middelen om volgend jaar terug te keren? In feit is er niets meer concreet dan dat het faillissement is voorkomen.