Liefde tussen Genk en Malinovskyi is helemaal uit: “Ik voel mij bedrogen”

 Ruslan Malinovskyi.
BELGA Ruslan Malinovskyi.
Racing Genk en Ruslan Malinovskyi (26) zijn verzeild geraakt in een vechtscheiding. De Oekraïner voelt zich verraden. “Genk breekt zijn woord.”

Amper één maand na het behalen van de landstitel is de liefde tussen Ruslan Malinovskyi en Racing Genk helemaal uit. In een statement laat de Oekraïner zijn ongenoegen blijken. “Er ligt een bod van 15 miljoen op tafel van Atalanta en Racing Genk weigert te onderhandelen”, zegt de 26-jarige middenvelder. “Dat is méér dan een Spaanse club (Celta De Vigo, red) vorig jaar wilde geven. Genk plakt nu een prijs van 20 miljoen euro op mijn hoofd en dat vind ik onredelijk. Vorige zomer vroeg Genk mij te blijven om hen mee aan de titel te helpen. Genk wilde me vorig jaar niet laten gaan, maar deed toen wel de belofte een transfer deze zomer niet in de weg te zullen staan. Ze vroegen mij om te blijven en de club mee aan de titel te hebben. In de winterstop kon ik naar AS Roma, maar ik heb geweigerd omdat ik mij belofte wilde naken aan Genk. Nu breekt de club haar woord en voel ik mij bedrogen. Ik ben 26 jaar en ik wil graag naar een grotere competitie. Dat zal geen enkele Genkse supporter mij kwalijk nemen.” 

Malinovskyi heeft spijt dat het allemaal op deze manier moet verlopen. “Ik wil de club langs de grote poort verlaten en iedereen bedanken voor de schitterende jaren die we samen hebben beleefd. Maar de club wil mij dat mooie afscheid blijkbaar niet gunnen. Sommige mensen hadden mij gewaarschuwd dat het zo zou lopen, maar ik wilde dat niet geloven. Nu blijkt dat ik naïef was. Het spijt mij voor deze emotionele reactie, maar ik voel mij hopeloos verraden. Ik zie voor mezelf geen toekomst meer in Genk.” 

BELGA21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frans Peeters

  Mali kan misschien naast de opstelling vallen met de goede nieuwe aangeworven spelers, je hoort wel nog weinig over Pozo enkel zijn kapsel en rode kaart

 • Wouter Van de Walle

  Na Pozo nog steeds hun les niet geleerd bij Genk.. Spelers dan tegen hun zin houden is ZINLOOS!! Pozo was zogezegd onmisbaar, na zijn vertrek begon Genk eigenlijk zelfs nog beter te spelen en brak een andere speler door (Heynen). Vang dus het geld voor Malinovsky en koop er een betere of even goede speler voor, geld genoeg bij Genk

 • etienne vijverman

  en daar zijn de makelaars als club sta je machteloos .......als hij echt weg wil niet twijfelen ......ja de is nu eenmaal de prijs die je betaald na een schitterend seizoen

 • Ronny Severeyns

  Geduld Mali, dat bod zal er komen. Elke Genkie gunt je dit, maar heb vertrouwen in DDC. Dat dit bod niet werd aanvaard heb je aan je makelaar te danken, die uiteindelijk een veel te grote hap van het trasferbedrag wil. Dat diezelfde makelaar al een akkoord had met AB vóór hij nog maar met de club had gesproken zegt alles.

 • Roger Deprez

  Het spel van kat en muis waarschijnlijk, volgens Mali bied Atalanta 15 miljoen en volgens De Condé 10,5 miljoen, in normaal omstandigheden zou één telefoontje genoeg zijn om de zaak op te lossen maar vermits het om heel veel geld gaat is het niet meer zo eenvoudig en Mali zijn uitlatingen zijn alleen maar bedoeld om de druk op te voeren en die van Genk zijn niet achterlijk natuurlijk.