Licentiemanager Tis: "Tweedeklassers te licht gecontroleerd"

Licentiemanager Roland Tis.
PHOTO_NEWS Licentiemanager Roland Tis.
De licentiedossiers van de tweedeklassers worden te licht gecontroleerd. Dat zegt niemand minder dan licentiemanager Roland Tis in Sport/Voetbalmagazine. "Ik zou graag hebben dat iedereen gelijk voor de wet is." De uitspraak van Tis zou wel eens in de kaart van Patrick Vanoppen kunnen spelen.

Patrick Vanoppen, managing director van Beerschot, dropte vorig week immers een bommetje in de Antwerpse voetbalwereld door de licentie van tweedeklasser Antwerp aan te vechten. "Het gelijkheidsbeginsel is geschonden", klonk het op het Kiel. Beerschot stelt dat Antwerp zijn licentie onrechtmatig heeft verkregen en wil dat de club naar derde klasse wordt teruggezet.

Over het beroep van Beerschot wil Tis zich niet uitspreken. "Ik wil niet op dit individueel dossier ingaan", zegt de licentiemanager in Sport/Voetbalmagazine, maar hij voegt eraan toe niet verbaasd te zijn over het beroep van Beerschot. "Het klopt dat tweede- en derdeklassers nu te licht gecontroleerd worden. Ik zou graag hebben dat iedereen gelijk voor de wet is."

"Bang"
Tis is de verantwoordelijke voor de licenties in het Belgische voetbal, maar hij krijgt enkel de dossiers van de eersteklassers onder ogen. Die van tweede klasse worden door iemand anders onder handen genomen. "Dat is de wens van Guido De Croock (voorzitter van de Nationale Voetballiga, vertegenwoordiger van de tweedeklassers, red.). Hij vreest dat ik ook de tweedeklassers zou controleren. Hij weet dat ik veel ervaring heb en is daarvan wat bang, terwijl volgens mij ook in tweede klasse een goede kwaliteitscontrole door bekwame mensen moet plaatsvinden", aldus Tis.

Komende vrijdag wordt het beroep van Beerschot behandeld. Maar op die zaak wil Tis nog niet vooruitlopen.