Licentiecommissie vraagt verduidelijking aan KV Mechelen

German Mera steekt de beker van de titel in 1B in de lucht.
BELGA German Mera steekt de beker van de titel in 1B in de lucht.

De Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft KV Mechelen om meer duiding gevraagd bij het ingediende licentiedossier. Dat maakte Malinwa bekend op haar website. “Er zijn een paar punten waar de commissie nog vragen over heeft”, reageerde het KVM-bestuur. “Die gaan we dan ook verduidelijken. Wij verwachten geen problemen om onze licentie te behalen.” De club krijgt nu tot 3 april om de commissie van extra informatie te voorzien. Begin april kent de commissie de licenties toe. De Licentiecommissie mag geen rekening houden met het aandeel van KV Mechelen in het schandaal rond matchfixing, zolang er geen definitieve uitspraak in dat dossier is gevallen.

KVM heeft in zijn dossier ook om een Europese licentie gevraagd. Als het de finale van de Cup wint op 1 mei tegen AA Gent, mag het rechtstreeks naar de groepsfase van de Europa League. In de veronderstelling natuurlijk dat de Mechelaars niet schuldig bevonden worden in ‘Operatie Zero’. 

Dieter Penninckx, met daarachter sportief directeur Stefan Vanroy, tijdens de kampioenenviering tegen Beerschot-Wirijk.
BELGA Dieter Penninckx, met daarachter sportief directeur Stefan Vanroy, tijdens de kampioenenviering tegen Beerschot-Wirijk.

Tubeke kan niet alle documenten voorleggen

1B-club Tubeke is er maandag niet in geslaagd alle benodigde documenten te kunnen voorleggen aan de Licentiecommissie. De club zal zich nu op 3 april moeten verantwoorden voor de Licentiecommissie. Tubeke-manager Guy Brison had vorige week al aangekondigd niet alle nodige attesten te zullen kunnen aanvoeren. De Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond hief eind januari het transferverbod van de Waals-Brabantse club op, nadat het kon bewijzen de achterstallige lonen van spelers te hebben betaald.

Agyiri (l) in het Stade Leburton in duel met Kotysch van OH Leuven.
BELGA Agyiri (l) in het Stade Leburton in duel met Kotysch van OH Leuven.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • alfons moons

  Ja Marc Ledure : de bewijzen liggen op de bond ! Bedriegers raus ! Ik vond het wel spijtig maar helaas !

 • willems michel

  De Belgische voetbalbond DURFT Mechelen gewoon NIET schorsen wegens te complex.

 • Christiane Van Croonenborch

  In het verleden was vermoeden genoeg om een bepaalde club te laten degraderen ?,Dus vraag ik me af of we nu andere uitspraken gaan doen als gerechtigheid Anders is voetbal voor eeuwig en altijd besmet grt

 • bob jansens

  Standaard en Waterschei zijn destijds ook niet moeten zakken...

 • Marc Ledure

  Pieter geens !!!! Hebt u al de bewijzen gezien??????