Licentiecommissie verwerpt klacht van Beerschot tegen KV Mechelen

Johan Timmermans werd door de bondsvoorzitter geschorst uit het uitvoerend comité. Maar die macht heeft de bondsvoorzitter niet, stelt de licentiecommissie.
BELGA Johan Timmermans werd door de bondsvoorzitter geschorst uit het uitvoerend comité. Maar die macht heeft de bondsvoorzitter niet, stelt de licentiecommissie.
KV Mechelen behoudt  zijn licentie voor dit seizoen. Beerschot had die aangevochten, maar de licentiecommissie oordeelt dat die klacht niet ontvankelijk is.

KV Mechelen gaat helemaal vrijuit voor de licentiecommissie. Beerschot had de licentie van Malinwa drie maanden geleden al aangevochten. De argumentatie: volgens het bondsreglement heeft een club waarvan een bestuurder geschrapt of geschorst is door een sportinstantie geen recht op een licentie. Bij KVM schorste ex-bondsvoorzitter Gerard Linard vorig seizoen toenmalig Mechelen-voorzitter Johan Timmermans uit het uitvoerend comité.

Bij KV Mechelen zeggen ze in eerste instantie dat de klacht niet ontvankelijk is. Advocaat Thierry Lammar: “Beerschot heeft niet aan de vormvereisten voldaan. Bovendien: volgens het bondsreglement heeft de voorzitter van de KBVB niet de macht om een bestuurder te schorsen.”

De licentiecommissie volgde die redenering. Los daarvan verwierp ze ook de klacht wegens onontvankelijk. De procedure van Beerschot was niet conform de vooropgestelde vormvereisten. KV Mechelen behoudt dit seizoen dus al zeker z’n licentie. Wellicht zal de licentie van KVM voor volgend jaar wél weer aangevochten worden. 
20 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiane Van Croonenborch

  En toch lees ik niets over de KV Mechelen supporters dat hun club Moeskroen voor de rechtbank daagde in verband met die hun licentie of mag eigen club iets meer Ook dat destijds Beerschot moest degraderen op vermoedens wat ook maar dunnetjes was Een geluk dat het bondsreglement rammelde of het had erger kunnen geweest zijn Groetjes

 • willy van dijck

  Zo gaat het altijd in het leven, hoe meer je de boel belazerd het beter je er van af komt. Eerlijke mensen worden zijn er niet veel te vinden in het voetbal.

 • johan schatteman

  Kvm niet gestraft ? Ze zijn hard gestraft, geen startgeld Europees, geen beker van België, geen uitzendgelden , geen inkomsten van bovengenoemde matchen en dat hadden ze sportief wel verdiend . Niet door te fusioneren met andere clubs om toch maar hoger te blijven . Speel kampioen Beerschot en dan speel je ook in 1a das sportiever dan voor de rechtbank

 • jacqueline van langenhove

  Hou vol Beerschot misschien is er ergens wel een beetje eerlijkheid in deze vieze sportwereld

 • Roland Potters

  Comedy Capers aflevering zoveel,wansmakelijk,en hoor ik zondag Roberto Martines niet vertellen dat er met de nieuwe CO van de KBVB Bossaerts,alles beter is geworden,hoe is het mogelijk