Licentiecommissie vergadert over Dender en Beveren

UNKNOWN
Morgen komt de licentiecommissie van de Belgische voetbalbond bijeen om te beslissen over het lot van enkele tweedeklassers. Vijf tweedeklassers hebben hun licentie al beet: Tubeke, Bergen, Doornik, KVSK United en Oud-Heverlee Leuven. Donderdagavond kan de commissie daar mogelijk nog enkele clubs aan toevoegen. Voor Dender en Beveren ziet het er erg slecht uit.

De vijftien eersteklassers zijn al zeker van hun licentie. Ook de twee ploegen die degraderen naar derde klasse, zijn gekend: Moeskroen en Luik. Voor Dender en Beveren ziet het er slecht uit. Zo heeft Dender, vorig jaar nog in eerste klasse, 350.000 euro nodig om alsnog een licentie te bekomen. Voorzitter De Doncker ziet geen oplossing. Zowel de bestuurders als de gemeente willen niet investeren.

Ook Beveren heeft grote problemen
Ook voor Beveren wordt het volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk derde klasse. De Wase club lijkt de garantie van 180.000 euro niet bijeen te kunnen krijgen. Blijft de situatie zo, dan zal de eindronde in derde klasse enkel met ploegen uit deze afdeling worden gespeeld.
 
Een club die zijn licentie verliest, moet het volgend seizoen in derde klasse beginnen met een straf van drie punten. Deze straf vervalt als de club uit eigen beweging het amateur-statuut aanvraagt. (belga/dea)