Leko puurt moed uit CL-mirakels en zegt: “Clement zou topcoach zijn voor Club”

Ivan Leko.
Simon Mouton Ivan Leko.
Het geloof bij Ivan Leko blijft. Racing Genk heeft veruit de beste papieren en kan zondagavond op het veld van Club Brugge de titeldroom waarmaken. Maar twee dagen voor de clach toont de 41-jarige Kroaat zich strijdvaardig. “We hebben hier tien maanden voor gewerkt.” 

"De Champions League deze week heeft getoond waarom we van voetbal houden. Het waren mirakels in Liverpool en Amsterdam, onwaarschijnlijke verhalen. Ik was euforisch. Het toonde aan dat in voetbal alles kan. Ook al heb je maar één procent kans, je moet erin geloven. Misschien gebeurt het ook op 19 mei (de slotspeeldag, red). Nu lijkt het een enorm mirakel, maar het kan waarheid worden", vertelde Leko.

Club Brugge versloeg Genk half februari in de reguliere competitie thuis met 3-1. Maar beelden van die wedstrijd zal hij zijn spelers niet tonen, zo verzekerde de Brugse coach. "Mijn spelers hebben geen extra motivatie nodig. We hebben hier tien maanden voor gewerkt. Iedereen kent het belang van de match. Het is aan ons om op het veld te tonen wat we kunnen."

Ook al heb je maar één procent kans, je moet erin geloven

Ivan Leko

Leko erkent dat Genk terecht op kop staat in de Jupiler Pro League. "Ze spelen modern voetbal met veel kwaliteit. Net als alle liefhebbers zie ik dat graag. Maar ook wij hebben dat dit jaar al vaak getoond. Ik wil graag met ons voetbal winnen en tegen de verdiende leider laten zien wat wij kunnen."

Florian Van Eenoo photonews

Voor Philippe Clement, zijn collega op de Genkse bank, heeft Leko alleen lovende woorden. Hij ziet in hem een potentiële opvolger in de Brugse dug-out. "Hij is een heel goede trainer. Ik ben superblij voor hem met wat hij de voorbije jaren heeft laten zien bij Waasland-Beveren en Genk. We zijn vrienden, hebben vier jaar samengespeeld. Met zijn ervaring hier zou hij een toptrainer zijn voor Club." 

Op de vraag of Leko een goeie coach voor Genk zou zijn, blijft de Kroaat, wiens contract bij blauw-zwart afloopt, op de vlakte. "Ik laat het aan anderen over om daar op te antwoorden. Ik ben blij dat ik mijn passie kan beoefenen en ik voel mij zeker een betere coach dan twee of een jaar geleden."

Simon Mouton9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • nick heyman

  Mr trimpe, wa reactie is dit nu? Ik denk da iedereen op einde staat waar hij moet staan,iedereen krijgt in bepaalde matchen terechte en onterechte fases voorgeschoteld... loepzuivere strafschopfout van Vandamme tegen club misschien?? Mr in jou ogen nie rellevant waarschijnlijk?? En ja, zo zijn er zaken waar club ook voordeel uit haalde, zoals iedere club in competitie... spel van club met dat van Anderlecht vergelijken dit seizoen beetje van de pot gerukt é!!!

 • jurgen van durme

  @leon trimpe, armzalige resultaten in europa, euh, ik denk dat je nog in vorige eeuw leeft, goed voetbal en punten dat hebben wij dit jaar gezien in brugge in de CL

 • emil ledure

  constan vriel !! Ik zou toch eens goed in de spiegel kijken voor ge zo zever uitgaat. Wat heeft den Anderlecht gedaan met Hein .V weg te trekken van Gent?????

 • rik cappelle

  Van een totale vernedering gesproken dat zou er pas één zijn als Clement volgend seizoen naar Club terugkomt. Dat er zelfs zijn van Genk die maar het woord "vernedering" in de mond durven te nemen als Club maar 2de zou eindigen !!! Zoiets moet dan verkondigd worden door supporters die dan bijna gans hun leven reeds vernederd zijn aan hun palmares te zien in vergelijking met dat van Club. A propos....hou aub Clement nog maar een paar jaar.

 • Willem van Gullik

  Nuchtere man die Leko.