Lecomte schenkt Roeselare eersteperiodetitel in 1B na onwaarschijnlijke ontknoping

BELGA
Roeselare heeft de eersteperiodetitel gepakt in Divisie 1B. De West-Vlamingen wonnen op  eigen veld met 2-1 van Antwerp na een goal van Lecomte in het absolute slot en voeren na veertien speeldagen de rangschikking aan met 30 punten. Lierse leek Roeselare lange tijd de loef af te steken, maar strandt door de late goal van Lecomte op twee punten. Roeselare speelt op het einde van het seizoen de finale tegen de winnaar van de tweede periode. De winnaar van dat duel promoveert naar de Jupiler Pro League.

Na de letterlijke tik aan Stallone Limbombe van eerder deze week leek John Bico met zijn team nu een stevige figuurlijke opdoffer te gaan uitdelen aan Roeselare. Owuso bracht 'The Great Old' kort na rust op voorsprong, maar zeven minuten later kon Kehli gelijkmaken voor de thuisploeg.

Roeselare ging daarna nog nadrukkelijk op zoek naar de winninggoal én bijbehorende periodetitel. Maar Kudimbana was in uitstekende doen en de ex-doelman van Anderlecht hield zijn team meermaals recht. Er leek een puntendeling in de maak en bij Lierse maakten ze zich al op voor een feestje, maar daar besliste Raphael Lecomte (ex-Westerlo) nog anders over. In de 89ste minuut duwde hij de 2-1 tegen het net en Schiervelde, waar Vincent Kompany de match van zijn broer François (Roeselare) volgde, barstte net niet uit zijn voegen.

Roeselare staat nu op één duel van eerste klasse en dat mag gerust een onwaarschijnlijk verhaal genoemd worden. De West-Vlamingen eindigden vorig seizoen pas als negende in tweede klasse, maar door het wegvallen van WS Brussel, mochten ze toch hun opwachting maken in 1B.

BELGA

Lierse blijft achter met kater

Lierse moest winnen om zeker te zijn van de eerste plaats na veertien speeldagen én Roeselare moest ook nog punten laten liggen. Dat scenario leek ook lange tijd in de maak, maar door de late zege van Roeselare blijven de Pallieters met een stevige kater achter.

Lierse moest vanmiddag de lastige verplaatsing naar Leuven maken, maar na zes minuten zag de situatie er al een pak rooskleuriger uit. De Belder - tot dusver misschien wel dé man van het seizoen in 1B - vond al snel het net en zette zijn team zo op rozen. Lierse hield ook stand, maar de 0-1-zege volstaat dus niet voor de periodetitel.

In de eindstand van de eerste periode gaat Roeselare na veertien wedstrijden met 30 punten dus, Lierse (28), Antwerp (20), Union (18), Tubeke (17), OHL (15), Lommel (13) en Cercle (12) voor. Roeselare speelde al op het hoogste niveau van 2005 tot 2010.

BELGA
BELGA


Video