Van Veldhoven in beroep tegen één speeldag schorsing

BELGA
De Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Westerlo-coach Harm Van Veldhoven één speeldag schorsing opgelegd. Daardoor dreigt hij aanstaande zaterdag de thuiswedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven te missen. Westerlo vecht de beslissing aan bij de Geschillencommissie Hoger Beroep.

Het Bondsparket van de KBVB had gisteren aan de Geschillencommissie gevraagd om Van Veldhoven te schorsen en een geldboete op te leggen van 800 euro (waarvan 400 effectief). De Westerlo-coach werd op de tweede speeldag in de Jupiler Pro League door scheidsrechter Christof Dierick in de blessuretijd de tribunes ingestuurd, nadat hij na een fluitsignaal het veld opgelopen was om een bal snel tot bij zijn ploeg te krijgen. Het Bondsparket oordeelde dat de coach zich "ongepast gedroeg". Bovendien mag een trainer het voetbalterrein niet betreden tijdens de match.

De Geschillencommissie bestendigt de strafvordering op basis van het scheidsrechtersverslag. "De tegenpartij heeft geen bewijs van het tegendeel gegeven. Er werden geen televisiebeelden aangebracht", klinkt het in een officiële mededeling. "Bovendien is het verleden van de betrokkene niet gunstig". Daarmee verwijst de Geschillencommissie naar gebeurtenissen van oktober 2012. Als toenmalige coach van KV Mechelen werd Van Veldhoven naar de tribune verwezen na een opmerking aan het adres van de vierde official.

Vrijdag moeten Westerlo en zijn coach zich voor de Geschillencommissie Hoger Beroep gaan verantwoorden.