Rode lantaarn Westerlo heeft Robin Henkens te pakken

Robin Henkens (archief)
Photo News Robin Henkens (archief)
Robin Henkens speelt voor de rest van het seizoen bij Westerlo. Dat hebben de Kemphanen deze middag laten weten op de clubwebsite. De 27-jarige middenvelder was sinds begin dit seizoen een vrije speler en wist de technische staf te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Henkens is een ex-speler van KRC Genk, Lommel United, KV Mechelen en Waasland-Beveren, waar hij nog samenwerkte met Bob Peeters. "De coach heeft wel een belangrijke rol gespeeld in mijn aanwerving", aldus Henkens op de clubwebsite. "We hebben in Beveren goed samengewerkt, dus hij weet wat hij aan mij heeft. Ik weet wat het is om tegen de degradatie te spelen, dat zal ook wel meegespeeld hebben in de beslissing van de club om me een contract te geven", klinkt het.

De Kempenaars staan na negentien speeldagen zestiende en laatste in het klassement en hebben dringend punten nodig. "De redding is het absolute hoofddoel", stelt Henkens. "OHL (dat vijftiende is met twee punten meer, nvdr) staat nog kortbij, maar de rest heeft al een ruime voorsprong. We moeten gewoon een reeks kunnen neerzetten in de volgende matchen. Kwaliteit is er voldoende, dat heb ik al gemerkt op training".

Westerlo ontvangt vanavond in de kwartfinales van de Croky Cup bekerhouder Club Brugge en krijgt zaterdag op competitiespeeldag 20 Charleroi over de vloer.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels