Neo-eersteklasser Westerlo haalt eerste versterking

BELGA
KVC Westerlo heeft zijn eerste versterking voor volgend seizoen beet. De transfervrije aanvaller Frederic Gounongbe, vorig seizoen aan de slag bij RWDM Brussels, maakt de overstap. Hij tekent een contract tot juni 2016, zo raakte zondag bekend.

"We zijn blij met de komst van Gounongbe", zegt Wim Van Hove, bestuurder bij Westerlo. "Al zal volgend seizoen in eerste klasse nog moeten blijken of hij een versterking is, maar we hebben vertrouwen in zijn kunnen."

"Of er nog versterkingen volgen? Dat wordt afwachten", zegt Van Hove nog. "Volgende week gaan we eerst nog eens samenzitten met de kernspelers die de kwalificatie naar eerste klasse afgedwongen hebben, om te praten over contractverlengingen."

Gounongbe speelde afgelopen seizoen voor het noodlijdende RWDM Brussels. De kopbalsterke aanvaller scoorde 11 keer voor de Brusselaars, en was mee verantwoordelijk voor de knappe achtste plaats in de eindstand. De Beninse Belg was in het Edmond Machtensstadion einde contract en wilde niet bijtekenen gezien de financiële problemen van de club.

Tot 2012 was de 26-jarige spits eigendom van White Star Woluwe, alvorens overgenomen te worden door Zulte Waregem. In West-Vlaanderen kwam hij echter nooit aan de bak.