Wie Dimata wil wegplukken bij Oostende zal serieus bedrag moeten neertellen

Photo News

Wie Landry Dimata na dit seizoen wil wegplukken bij KV Oostende, moet minstens 7 miljoen euro op tafel leggen. Dat bedrag stemt overeen met de afkoopsom die in het contract van het 19-jarige rastalent staat. KVO betaalde vorige zomer 500.000 euro voor Dimata aan Standard, dat 15% bedong bij een eventuele doorverkoop - of ongeveer 1 miljoen euro. Oostende zal zo in twaalf maanden ongeveer 5,5 miljoen overhouden als Dimata verkocht wordt - een record voor de kustploeg.

Dimata koos ervoor nog minstens tot het einde van dit seizoen bij KVO te blijven, ook al staan Europese topclubs in de rij voor hem. Zo staat het Duitse Wolfsburg te dringen voor de centrumspits, die dit seizoen al acht keer scoorde in 16 wedstrijden. Maar is er ook interesse uit Frankrijk, Engeland en andere competities.

Als Dimata straks voor 7 miljoen van de hand gedaan wordt, slaat voorzitter Marc Coucke opnieuw een grote slag. Deze zomer werd Jordan Lukaku nog verkocht aan Lazio Roma voor bijna 5 miljoen, een bedrag dat de komende jaren in schijven wordt uitbetaald. Oostende incasseert na dit seizoen ook nog eens 4,5 miljoen voor Nicolas De Préville, die bij wijze van vriendendienst door Coucke en KVO voor het Franse Lille gekocht werd. Zo vloeit het geld stilaan terug na de vele investeringen die KVO met 23,5 miljoen euro schulden opzadelden.

BELGA
BELGA
BELGA