Wereldgoal Kouemaha levert Lierse niets op

KV Oostende heeft op de valreep de volle buit gepakt tegen Lierse. Ruytinx werd de held van de avond. Kouehama had de Pallieters nochtans kort na de pauze op voorsprong gebracht met een fantastische omhaal (zie video voor deze wereldgoal), maar Ruiz bracht de kustploeg met een afgeweken schot langszij. Kort voor affluiten deed 'El Toro' het Albertpark ontploffen.

Vanderbiest had zijn manschappen deze week een donderpreek gegeven na het beker-debacle tegen Charleroi. De spelers moesten onder meer de busreis van de 120 meegereisde fans vergoeden. Toch leek die straf de thuisploeg niet te inspireren, want al na vijf minuten had Lierse altijd moeten voorstaan. Losada zette perfect voor, maar Keita duwde de bal voor een leeg doel nog onbegrijpelijk naast. De 'Pallieters' bleven de wet dicteren. Een vrije trap van Losada zoefde richting het kruis, maar Ovono redde knap.

Weinig opwinding
Hier en daar hoorden we al wat gemor in de tribunes en de 'Kustboys' kenden een zeldzame opflakkering. Bajkovic dook goed in de voeten van Canesin en een schot van Jali strandde in de tribunes. Daarna verwaterde partij. Een kopbal van Losada ging niet zo gek ver naast de kooi van Ovono en aan de overkant was Brilliant dicht bij de openingstreffer, maar de verdediger liet zien dat afwerken niet zijn sterkste punt is. Volledig vrij trapte hij onbesuisd naast. Meteen het laatste wapenfeit van een matige eerste helft.

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA

Koffie doet beide ploegen scoren
Lierse kwam gretig uit de kleedkamer. Kouehama ontbond zijn duivels en verschalkte Ovono met een heerlijke omhaal vanop de rand van de zestien. Oostende was van slag, maar kwam even later vanuit het niets langszij. Een schot van Ruiz week af op de benen van Bensebaini en Bajkovic was geklopt. Alles te herdoen na één uur voetbal.

Ruytinx wordt de held
De wedstrijd zakte daarna als een pudding in elkaar. De slordigheden stapelden zich op en kansen bleven uit. Een halfuur viel er werkelijk niets te noteren en de partij stevende af op een 1-1 gelijkspel, tot de ingevallen 'El Toro' zich met de zaken bemoeide. Ruytinx bracht KVO in de slotminuut in extase en devieerde een voorzet van De Schutter met wat geluk in doel. Het Albertpark vierde toch nog feest. Ruiz liet zelfs nog na om de score verder op te drijven.

PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS