Voorzitter grijpt in bij KV Oostende: noodlijdende kustploeg wil spelers nog 30 procent salaris betalen

De spelers van KV Oostende.
BELGA De spelers van KV Oostende.
Geen technische werkloosheid, wél een inkrimping van het salaris voor de spelers en trainers van KV Oostende. Die werden gisteravond via mail op de hoogte gebracht van de ingreep van Frank Dierckens. De voorzitter van de nood­lijdende kustploeg ziet geen andere mogelijkheid dan het loon van zijn spelers — naar voorbeeld van Standard en Anderlecht — terug te schroeven.

Concreet wil Oostende nog 30% van het salaris betalen, met een ondergrens van 4.000 euro bruto per speler of coach. De spelersgroep hoopt vandaag alsnog een akkoord met de voorzitter te bereiken, waarbij hun loon minder zou krimpen. Net als het gros van de K11 hoopt Dierckens dat er niet meer gevoetbald wordt in 1A. KVO heeft op speeldag 30 nog één punt nodig om het behoud te verzekeren. Voor Dierckens hoeft Waasland-Beveren evenwel niet te degraderen — ook hij is pro een competitie met 18 clubs, inclusief Beerschot en OHL. Intussen hoopt Dierckens dat Alychlo, het bedrijf van Marc Coucke, alsnog een consensus bereikt met PMG, de kandidaat-overnemer die zich niet kan vinden in Couckes eisen omtrent de vermeende openstaande schuld en stadionhuur.

BELGA11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • francis davis

  uit de vele commentaren blijkt nogmaals hoeveel men kritiek geeft op anderen , maar tegelijkertijd niets doet !

 • Wouter Van de Walle

  Mag dat eigenlijk zomaar?

 • victor vandesande

  Ondergrens 4000 € en daar betalen ze dan nig amper rsz op. Leg dat maar uit aan een kassierster van zeg maar de lidl, hoeveel verdient die en die betaalt wel volle rsz en werkt veel en veel harder..

 • Philippe Schotte

  4000 Euro ... velen moeten het doen met maximum 1300 euro per maand !

 • Patrick Martens

  Héél de voetbal is sterk overroepen, er zijn op dit ogenblik belangrijker zaken.