Proto ondervindt opnieuw hinder aan de knie en moet training vroegtijdig verlaten

Photo News
Slecht nieuws voor Silvio Proto (33) en KV Oostende. De doelman van de kustploeg traint sinds enkele dagen opnieuw voluit, maar moest deze voormiddag de oefensessie vroegtijdig stopzetten. Proto ondervindt opnieuw hinder aan de knie, die hem de voorbije maanden van het veld hield.

KVO wil de tegenvaller voor de ex-doelman van Anderlecht niet dramatiseren en hoopt zijn doelman snel terug op het trainingsveld te zien. Vast staat dat de keeper toch nog wat geduld zal moeten oefenen vooraleer hij opnieuw inzetbaar zal zijn tussen de palen. Proto hervatte op 20 januari de veldtraining nadat hij drie maanden opzij stond met een gedeeltelijk afgescheurde kruisband aan de knie.

In afwachting van zijn terugkeer greep nieuwkomer William Dutoit de voorbije weken zijn kans bij KVO, dat na een glansprestatie van de Fransman op het veld van Genk afgelopen dinsdag naar de bekerfinale mag. De overbodige Didier Ovono koos ervoor om zijn contract in Oostende uit te doen en zal dus voorlopig nog een tijdje als tweede doelman fungeren nu Proto zo goed als zeker langer opzij moet blijven.