Overname KV Oostende vandaag rond?

De spelers van KV Oostende.
BELGA De spelers van KV Oostende.
In Oostende wordt de laatste hand gelegd aan het overnamedossier. De Amerikaanse investeringsgroep Pacific Media Group plaatst zoals verwacht eerstdaags, mogelijk vandaag, de handtekening en wordt zo hoofdaandeelhouder van de kustploeg. 

Na een grondige audit, die meerdere weken in beslag nam, lijkt KV Oostende bij deze gered. Bedoeling is dat de Fransman Gauthier Ganaye (31) als CEO de touwtjes in handen neemt in de Versluys Arena, daar waar voorzitter Franck Dierckens als een soort van papieren preses over het operationele luik zal waken. Pacific boog zich over het stadiondossier, maar zag uiteindelijk geen heil in een overname van Couckes tribune. Anders dan KVO eerder communiceerde werden er dan ook weinig of geen onderhandelingen gevoerd tussen Alychlo, het bedrijf van Coucke, en Pacific. De huur van 1,2 miljoen euro vormde een struikelblok, maar finaal knappen de Amerikanen niet af op het noodzakelijk kwaad. Pacific maakt zich sterk dat het van Oostende een club kan maken die break-even draait, dit onder meer door de invoering van data-analyse, wat wel degelijk het plan is van de toekomstige eigenaars. 

Spelers van KV Oostende.
BELGA Spelers van KV Oostende.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Grootaerdt

    We moeten de tijden aanvaarden waarin we beland zijn. De kleine clubs hebben het moeilijk om nog rond te komen, de 'grote' clubs willen alles voor hen. Als supporter van KVO leg ik me neer bij die beslissing met grote waardering voor hen die de kustclub hebben gered van het faillissement.