Oostende wil contract Lombaerts ontbinden in ruil voor vergoeding van 300.000 euro

Nicolas Lombaerts.
BELGA Nicolas Lombaerts.
KV Oostende stuurt Nicolas Lombaerts (34) naar de B-kern. De club wil het contract van de dure verdediger ontbinden in ruil voor een verbrekingsvergoeding van 300.000 euro. Lombaerts, die het drievoud verdient, gaat daar niet op in.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De kustploeg heeft geld nodig. Na het afhaken van Marc Coucke als eigenaar en suikeroom moet KVO de eindjes aan elkaar knopen. En dus weegt het zware contract van Lombaerts zwaar door. Daar wil de kustploeg verandering in brengen. Zeker omdat de 39-voudige Rode Duivel helemaal onderaan de hiërarchie van de centrale verdedigers is beland. Coach Kåre Ingebrigtsen verkiest Faes, Milovic en Sané boven de man die in 2008 de UEFA Cup won met Zenit Sint-Petersburg. Dat heeft Lombaerts tijdens de voorbereiding ook gehoord van de Noorse coach in een eerlijk gesprek.

Maar Ingebrigtsen wil niet van hem af, in tegenstelling tot wat Lombaerts te horen heeft gekregen van het bestuur. Net zomin als de coach hem een negatieve invloed vindt in de kleedkamer - nog zo’n excuus waar Orlans en co zich achter verschuilen.

De reden waarom hij moet vertrekken, is van financiële aard. KVO wil zo snel mogelijk af van zijn contract. Volgens onze informatie heeft het bestuur Lombaerts gevraagd om zijn contract in onderling overleg te ontbinden. Als tegemoetkoming zou de verdediger 300.000 euro krijgen, gespreid over drie jaar tijd.

Lombaerts weigert daarop in te gaan. De ontbindingsvergoeding bedraagt slechts een derde van de totaalwaarde van zijn contract, dat tot volgende zomer loopt.

KV Oostende voert daarom de druk op. Het stuurt Lombaerts naar de B-kern. “We doen dit om sportieve redenen in de breedst mogelijke context”, zegt CEO Patrick Orlans. De kans is klein dat Lombaerts door dat manoeuvre plots wel akkoord zal gaan om zijn contract te verscheuren. De enige oplossing die overblijft, is een transfer. Alleen blijft de vraag: welke club is bereid om zo’n financiële inspanning te doen voor een 34-jarige verdediger?

Nicolas Lombaerts.
Photo News Nicolas Lombaerts.53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sjonny Martero

  900 000 euro inruilen voor 300 000? Dat is hun vraag hé? Niet te geloven. Dan beter nog een jaar in B-kern. Carrière is nu toch voorbij. Contract is contract. Wie zou nu 600 000 weggeven in dit geval? Clubliefde? En op een zijspoor geplaatst?

 • Domien Deschutter

  Waar is Anderlecht nu om m binnen te halen.

 • olivier VdVoorde

  Kvo fans zijn vrienden,. Maar met Orlans aan het roer gaat de club verdwijnen. Kijk wat er vroeger met eendracht Aalst is gebeurd..!!!!

 • Guido Volkaerts

  Was Lombaerts niet de miskoop van het jaar...??? Met veel tamtam binnengehaald voor véél te veel geld en dan bleek dat hij achterin de blunders opstapelde en al snel op de bank mocht plaats nemen... Aan welke blinde gaan ze die nog verkopen...???

 • JOCHEN THIJS

  Waarom nam Couke hem niet mee naar Anderlecht,dan kon men met Company en Lombaerts tenminste op papier een fatsoenlijke verdediging opstellen,Couke is de enige schuldige ,hij was diegene die Oostende in een lastig parket bracht door zo'n zwaar contract te geven aan Lombaerts,misschien moeten journalisten eens zo'n vraag durven stellen aan Prins Carnaval.