Oostende trekt naar BAS en vecht ook licentie Anderlecht aan: “Hopelijk komt redelijkheid bij Coucke op bepaald moment terug”

Photo News
KV Oostende heeft geen proflicentie voor volgend seizoen gekregen. De kustploeg kwam na de bekendmaking van dat nieuws met een statement op de clubwebsite. Daarin maakte het bekend de beslissing aan te vechten bij het BAS en verzet aan te tekenen tegen de licentie van Anderlecht. “Wij blijven strijdvaardig”, aldus KVO-advocaat Dimitri Dedecker. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De licentiecommissie verleende géén proflicentie aan KVO voor het seizoen 2020-2021. De licentieaanvraag was gebaseerd op een kapitaalsverhoging van 2,7 miljoen euro die door de Amerikaanse investeerder PMG zou worden doorgevoerd. Bij gebrek aan akkoord voor 1 april tussen PMG en Marc Coucke omtrent het gebruik van het stadion en de openstaande schuld, werd de overname en dus ook de kapitaalsverhoging niet doorgevoerd”, opent KVO het bericht.

“KVO heeft tijdens de zitting van de licentiecommissie uitdrukkelijk verzocht om te oordelen over de verbondenheid van Marc Coucke met onze club. KVO betreurt dan ook ten zeerste dat de licentiecommissie stelt dat de vraag over de verbondenheid van Marc Coucke niet relevant is in het dossier van KVO.” 

“De licentiecommissie stelt wel vast dat Marc Coucke kennelijk invloed tracht uit te oefenen op het overnameproces. Maar hieruit vloeit niet hoofdzakelijk voort dat er sprake is van een “beduidende” invloed, zoals expliciet verboden wordt in het Bondsreglement.”

“Daarbovenop stelt de licentiecommissie dat de poging tot beïnvloeding door de heer Coucke tot op heden zonder resultaat is gebleven zodat er opnieuw niet kan worden gesproken over een beduidende invloed. De realiteit is nochtans dat PMG zich om reden van de beïnvloeding wél uit de overnameonderhandelingen heeft terug getrokken.”

“De club zal dan ook beroep aantekenen tegen de beslissing van de licentiecommissie. Tevens zal zij verzet aantekenen tegen de licentie van Anderlecht. Tot slot sluit de club op vandaag niet uit dat zij zich zal aansluiten bij de lopende procedure voor het BAS aangespannen door voetbalclub Virton en waarin de legaliteit van het licentiereglement ter discussie staat.”

KVO-advocaat Dedecker: “Hopelijk komt de redelijkheid van Marc Coucke op een bepaald moment terug”

Een grote verrassing was het bij KV Oostende niet dat de club naast een licentie greep. In een reactie aan onze redactie liet clubadvocaat Dimitri Dedecker weten strijdvaardig te blijven. “Wij tekenen sowieso beroep aan bij het BAS. Dat is in feite een soort herexamen en dat geeft ons een maand de tijd om ons dossier terug in orde te krijgen. Alles hangt daarbij natuurlijk samen met het overnameproces waarin de club momenteel betrokken is.”

Oostende moet de overname van investeringsgroep PMG dus binnen de maand rond krijgen om de kapitaalsverhoging van 2,7 miljoen euro te verzekeren bij het BAS. “Dat wordt inderdaad spannend, maar we hebben een kandidaat-overnemer die nog niet is weggelopen.  Wij blijven geloven in een goeie afloop. De ontgoocheling is groot op dit moment, maar we gooien de handdoek in elk geval nog niet.” 

“Ik kan niet uitdrukken in percentages of de overnamedeal met PMG in 1 maand rond geraakt. Zolang het doek niet definitief is gevallen, is er hoop. We bevinden ons al zes maanden in moeilijk verhaal en zullen zien hoe het afloopt. Dat daarbij veel van Marc Coucke zal afhangen? “Wij denken dat ook wel bij hem op een bepaald moment de redelijkheid zal bovenkomen en dan kan er hopelijk een akkoord komen tussen alle partijen.”

Lees ook: Geen licentie voor KVO: een verhaal dat begon met de verkoop van de club door Marc Coucke in 2018

Lees ook: KV Oostende stelt zich vragen bij schuld van ruim 6 miljoen euro aan Marc Coucke: “Dit is te gek voor woorden”

Photo News15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sanne Vermeulen

  Het is duidelijk da de meerderheid hier rsca supporter is en de zaak dus vanuit een paars witte bril bekijkt. Realiteit is dat Coucke 1) KVO regelrecht heeft laten vallen 2) Coucke weigert een simpele handtekening te zetten (want hij wil geld) 3) invloed heeft bij 2 clubs. Dus go Oostende

 • john dewit

  Coucke heeft recht op da geld vanOostende ,heeft al veel geld laten vallen!!

 • Patrick Vandeputte

  Als Coucke gewoon een handtekening zet is het probleem bij KVO opgelost en is de overname een feit waardoor ze een licentie krijgen. Dus bij wie ligt het probleem dan, betweters.

 • Wim Baert

  Als RSCAFAN verontschuldigd ik mij bij Oostende. Hopelijk blijven jullie in eerste.

 • Bert Jonckheere

  Tuurlijk moeten ze licentie van Anderlecht aanvechten. De constructies die daar worden opgezet, houden ze bij Anderlecht liefst zoveel mogelijk uit het daglicht. Verder blijft de betrokkenheid van Coucke in beide Clubs onmiskenbaar, hetgeen het bondsreglement verbiedt. De aanval is de beste verdediging!