Oostende straft spelers: fanbus betalen en benefiet steunen

Vanderbiest was woest na de wanprestatie op Charleroi.
BELGA Vanderbiest was woest na de wanprestatie op Charleroi.

"De spelers mogen hun pot aanspreken om de meegereisde supporters te vergoeden", zei een kwade Oostende-coach Fred Vanderbiest na de bekernederlaag tegen Charleroi. En als VDB iets zegt, is het menens. Dus moeten de spelers om te beginnen de busreis van de 120 meegereisde fans vergoeden. Daar zullen de spelers geen boterham minder om eten. Een rit van en naar Charleroi kostte de supporters van de kustploeg ongeveer 10 euro, waardoor de compensatie zou neerkomen op zowat 1.200 euro. De spelers moeten maandag ook bijspringen tijdens een spaghettiavond voor de zieke zus van een jeugdspeler. "Het meisje heeft zware epilepsieaanvallen, waardoor ze zelfs een keer in coma is geraakt. De spelers zullen maandag hun bijdrage leveren voor de avond die voor haar georganiseerd werd", legt woordvoerder Bram Keirsbilck uit.

Bij de spelersgroep hoorden we weinig negatieve reacties op de sanctie. Er werd gisteren wel een flink woordje gepraat, maar dat ging dan enkel over het sportieve.

Sportleider Luc Devroe, die wegens buitenlandse verplichtingen niet aanwezig was op het veld van Charleroi, kon zich vinden in de straf voor de spelers. "Het is al de tweede keer dat we slecht spelen op het veld van Charleroi. Dat is jammer voor de supporters, want het is toch een heel pittige verplaatsing. Als het echt zo slecht was als ik hoor, is er niets mis mee dat de spelers iets terugdoen."

Het is al de tweede keer dat we slecht spelen op het veld van Charleroi. Dat is jammer voor de supporters, want het is toch een heel pittige verplaatsing. Als het echt zo slecht was als ik hoor, is er niets mis mee dat de spelers iets terugdoen

Sportleider Luc Devroe
PHOTO_NEWS