Mulder heeft gouden (transfer)tips voor Oostende-voorzitter Coucke

Jan Mulder was gisteren eregast in 'Cafe Corsari', voor één dag omgedoopt in 'Cafe Coucke'. De hele uitzending stond in het teken van mecenas Marc Coucke die de rol van presentator even overnam van Freek Braeckman. De Nederlandse voetbalanalist was er alweer op dreef.

Oostende is geen onbekende voor Mulder. "Ik heb een zwak voor KVO. Echt waar. Ik speelde daar vroeger graag. Mooie kleuren. Of Coucke een goede voorzitter is voor zo'n club? Geen idee. 't Is wel zo dat je als ploeg wel een mecenas nodig hebt die de boel financieel kan steunen."

Coucke kwam tussen en hengelde naar raad. Het sein voor Mulder om zijn stem te verheffen. "Ik zal het zeggen: je doet het halfhartig. Je moet er meteen Manchester City van maken. Je moet er meer geld insteken", kwam Mulder los. "Wat ben je nou van plan? Half tegen de degradatie? Je moet naar de top. De linkerkolom? Dat is te weinig, je moet doorstoten. Het moét sneller."

"Álles voor Marc Coucke is haalbaar"
Coucke polste Mulder wie hij dan moet kopen. "Je kent jezelf niet. Álles voor Marc Coucke is haalbaar." Coucke ging in detail en vroeg een naam voor een grote spits. "Nou. Het is toch knap: 20 doelpunten in het seizoen. Koop dié spits van Anderlecht. Mitrovic? Ja! Die wordt beter, hij is een hele sterke speler. 25 miljoen? Dat is toch een koopje? Elke Engelse club - bijvoorbeeld Hull City - neemt hem over twee jaar over voor 50 miljoen euro. Je verzwakt een topclub ermee en je maakt KVO sterker. En je hebt goed gezien: een spits is de belangrijkste speler.

Coucke richtte zich tot slot naar het bestuur van Anderlecht: "Wees morgenvroeg (vanochtend, red.) beschikbaar en een beetje flexibel ook als het kan."

PHOTO_NEWS