Marc Coucke: "Als we ons nu willen meten met Anderlecht en Club, gaan we stommiteiten doen"

photo_news
Plezierreisjes in Europa, miljoenentransfers realiseren en respect krijgen in gans België. Na vier jaar investeren lijkt alles op zijn plaats te vallen voor Marc Coucke (52). "Maar", meent de voorzitter van KV Oostende tussen alle euforie: "Als we ons nu willen meten met Anderlecht en Club, gaan we stommiteiten doen".

Als een kind in een snoepwinkel, zo huppelde een dolenthousiaste Marc Coucke vorige week tussen de luchthaven van Oostende, het majestueuze Hotel Dieu en het onwezenlijk mooie Stade Vélodrome in Marseille. De eerste Europese uitstap was voor de preses het summum van vier jaar voorzitterschap en dus liet Coucke zijn emoties drie dagen lang de vrije loop. Op het podium in het hotel voor de meegereisde KVO-delegatie, in de binnenstad tussen 1.200 uitgelaten fans en op bezoek bij het grote Marseille dat door zijn creatie het vuur aan de schenen werd gelegd. "Een unieke belevenis." Coucke is er nog niet van bekomen. "De trip, de match, het resultaat... De vriendschap tussen supporters, spelers en sponsors. Dit was ongezien. Het was onze eerste Europese verplaatsing en die was in zijn totaliteit heel bijzonder. Europa heeft Oostende leren kennen en dat maakt mij ongelooflijk fier. Het was onze eerste trip in Europa, maar het mag niet de laatste zijn geweest".

Fabriek

Marseille was voor Coucke een onvervalst ijkpunt. Na vier jaar investeren, twee keer play-off 1 en een verloren bekerfinale was het debuut op het Europese toneel de meest bemoedigende schouderklop die KV Oostende kon krijgen: "We hebben een fabriek gebouwd, die heeft geld gekost. 'KVO heeft grote schulden', klonk het, maar met deze spelersgroep en ons stadion hebben we prachtige activa opgebouwd. En dat begint nu zijn vruchten af te werpen. Met meer abonnees, met Europees voetbal én met de verkoop van Dimata en Marusic. Een stukje daarvan is om de fabriek te onderhouden en uit te bouwen, een stukje is om de schulden af te betalen en een stukje is om nieuwe transfers te doen. Onze manier van werken loont. En geloof mij, we zullen nog 'Dimataatjes' doen". Coucke krijgt voorlopig zijn gelijk, al heeft hij daar nooit aan getwijfeld: "Ik denk dat alles goed zit. Samen met Luc en Patrick (technisch directeur Devroe en algemeen directeur Orlans, red.) en ons ganse team hebben we het fantastisch gedaan. Ik denk niet dat er zwakke punten zijn. De structuur, de supporters, de sponsors... Wat we met KVO bereikt hebben, is geen toeval".

Hoe gaat Coucke zijn fabriek onderhouden en zorgen dat KVO geen terugval kent? Lees het op HLN Sport Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken!

photo_news
photo_news
photo_news