Lombaerts bleef tot laatste moment hopen op transfer naar zee. Deze man zorgde uiteindelijk voor 'njet'

photo_news
Nicolas Lombaerts telde gisteravond de uren tot het sluiten van de transfermarkt af, in de hoop dat het alsnog tot een transfer naar Oostende zou komen. Maar Zenitcoach Lucescu blokkeerde de overgang.

KV Oostende zette zich gisteren schrap om de transfer van Nicolas Lombaerts toch nog te kunnen afronden. KVO speelde in Genk voor een ticket voor de finale van de beker van België, maar Luc Devroe en Marc Coucke bleven in Oostende achter voor de eventuele transfer van de 31-jarige verdediger. Maandag al vroeg de entourage van Lombaerts om de speler vanuit het Spaanse oefenkamp van Zenit te laten afreizen naar Oostende. De Rode Duivel had zin in een overgang naar de kustploeg, omdat hij daar zijn carrière dicht bij huis verder kon zetten met zijn jonge gezin. Zenit maakte nog nauwelijks problemen over de transferprijs, maar het knelpunt lag elders. Coach Mircea Lucescu wou onze landgenoot niet laten vertrekken zolang hij geen vervanger voor de Rode Duivel in huis had. Nochtans liet hij Lombaerts nagenoeg de hele eerste ronde links liggen bij Zenit.

Doorbijten tot zomer
Het probleem leek gisternamiddag opgelost, toen Branislav Ivanovic in Sint-Petersburg neerstreek. De Servische verdediger zat op een zijspoor bij Chelsea en werd via de connecties van Roman Abramovich naar Zenit geloodst. Lombaerts' transfer leek hierdoor in de maak, maar dat was zonder Lucescu gerekend. De Roemeense coach zag in Ivanovic helemaal niet de verdediger die hij beoogde en daarom bleef hij zich ook tegen een transfer van Lombaerts verzetten. De deadline verstreek, zonder dat Lucescu toegaf. Lombaerts zal tot volgende zomer moeten doorbijten bij Zenit. Als Marc Coucke dan nog steeds de geldbeugel fors wil opentrekken, is een verhuis van Lombaerts - nog tot 2018 onder contract in Sint-Petersburg - niet ondenkbaar.

Mircea Lucescu
AP Mircea Lucescu
Photo News
Photo News
REUTERS