Lokeren doet goede zaak in strijd om Play-Off 1

Sporting Lokeren won al bij al verdiend met 0-1 op het veld van KV Oostende. Koen Persoons scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd. De Waaslanders naderen op die manier tot op twee punten van Charleroi. De Henegouwers raakten eerder op de avond niet verder dan een scoreloos gelijkspel op bezoek bij KV Mechelen.

Lokeren-trainer Peter Maes dropte nieuwkomers Sterri Ingason en Dario Melnjak direct in de basis. Het was echter Koen Persoons die Lokeren op het kwartier op voorsprong bracht met een kopbal aan de eerste paal. Een minuut eerder had hij vanop dezelfde plaats nog tegen de paal gekopt. Na een halfuur was het weer bijna prijs voor de bezoekers, maar ook Leye trof het doelkader. KV Oostende kon daar slechts enkele kleine kansen tegenover zetten. Al had de kustploeg wel een strafschop kunnen krijgen, wanneer doelman Davino Verhulst de doorgebroken Bjorn Ruytinx neerhaalde binnen de zestien.

Gesloten 2e helft
Oostende zorgde voor een evenwichtigere tweede helft. Het kreeg enkele kansjes zonder echt gevaarlijk te zijn. In het laatste kwartier van de wedstrijd moest Verhulst zijn ploeg toch recht houden met enkele goede reddingen. Dankzij deze overwinning doet Lokeren weer volop mee in de strijd om een plek in Play-Off 1. Het nadert tot op twee punten van Charleroi, die Achter de Kazerne bleven steken op een 0-0 gelijkspel.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA