Exclusief voor abonnees

Hugo Camps: “Buitenlandse coaches brengen hun eigen staf mee. De vraag naar enig protectionisme dringt zich op”

Franky Van der Elst.
Photo News Franky Van der Elst.
Franky Van der Elst (59) werd gisteren ontslagen als assistent-coach bij KV Oostende. Onze columnist Hugo Camps spreekt in zijn column van vandaag zijn appreciatie voor Van der Elst uit en zegt dat de ex-middenvelder “genoeg adelbrieven heeft om een ploeg in 1B te trainen”. De volledige column:

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • patrick morel

    Er staan meer buitenlanders op het veld dan Belgen, er lopen meer buitenlandse coaches met eigen staf rond dan Belgen. Volgende stap aangezien veel clubs in buitenlandse handen, naamsveranderingen van stadions en ploegen. Interviews na wedstrijden zijn meestal in het Frans en het Engels, meeste spelers in Vlaamse ploegen spreken geen woord in Nederlands. Buitenlanders die in Nederland spelen moeten de taal leren maar ja, la Belgique.