El Ghanassy: "Plezante boel bij Oostende? Vergeet het"

Yassine El Ghanassy met zijn verloofde Sabrina.
photo_news Yassine El Ghanassy met zijn verloofde Sabrina.
Dit is een interview voor de goede verstaander. Soms is Yassine El Ghanassy (26) oprecht, soms ook niet - het onderscheid zult u zelf moeten maken. "Misschien zou ik beter zwijgen, maar ik vind dat ik het verdien om te spelen."

De bekerfinale verloren en nog niet gewonnen in de play-offs. Wat is er aan de hand met KV Oostende?
"Het verlies tegen Zulte Waregem in Brussel heeft ons pijn gedaan. Heb je ons parcours richting finale gezien? We wipten Tubeke, Antwerp, AA Gent én Racing Genk. Als je dan uiteindelijk met penalty's verliest, komt dat hard aan. Mocht Zulte Waregem ons weggespeeld hebben en we uiteindelijk met 3-0 verloren, dan was de ontgoocheling snel weggeëbd. Maar nu..."

Dan heeft de teambuilding in Durbuy niet het het gewenste resultaat gehad.
(lachje) "In de Ardennen hebben we veel met de fiets gereden. Ik vond het wel plezant."

Eerlijk gezegd kunnen we dat moeilijk geloven.
"De meesten waren liever thuisgebleven. (snel) Maar het hielp om onze gedachten te verzetten. Vergis je niet: er is héél veel druk bij KV Oostende. Vergeet de verhaaltjes dat het er gewoon een plezante boel is. De voorzitter wil absoluut Europa in. We voelen die druk wel. Het is van móeten. En de trainer benadrukt dat ook. Wist je dat sommigen voor de start van de play-offs zelfs aan de titel gedacht hebben? Geen enkele ploeg stak er bovenuit en wij hebben toch heel veel kwaliteiten. Het had gekund hoor, maar na die slechte start... Ach, Europa is nog niet verloren, hé. Alleen moeten we dan snel ons beste niveau terugvinden."

Dat geldt ook voor jou persoonlijk. Je hebt in 2017 nog niet gescoord.
"Heb ik nog niet gescoord? (buigt het hoofd) Juist. Maar ik weet waarom ik niet op mijn best ben. En ik raak gefrustreerd, ja."

En zo gaat het aparte interview nog wel even verder. Onder andere de persoonlijke relatie van El Ghanassy met Vanderhaeghe en hoe de speler zijn toekomst ziet aan de kust, komen aan bod. Lees het op HLN Plus, onze zone exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken lang voor 1 euro.