Eén jaar na de overname: KV Oostende bouwt schuldenberg af

Vreugde bij KV Oostende na de kwalificatie voor de kwartfinales van de Croky Cup gisteravond.
BELGA Vreugde bij KV Oostende na de kwalificatie voor de kwartfinales van de Croky Cup gisteravond.

Eén jaar na de overname presenteert KV Oostende, dat naar eigen zeggen op eigen benen staat, enigszins tevreden de jaarrekening van vorig seizoen. Daaruit blijkt dat de club net als de voorbije seizoenen een slordige 16 miljoen euro omzet draait, grotendeels gerealiseerd door commerciële inkomsten en tv-gelden. De kustploeg draaide een verlies van 500.000 euro, deels te wijten aan de loonlast die het nog meesleept uit het verleden.

Belangrijker is dat het negatieve eigen vermogen van 12 miljoen euro werd omgezet in een positief vermogen van 6 miljoen euro. De schuldenlast werd vorig seizoen verder afgebouwd van 35 miljoen euro in 2016-2017 naar 12 miljoen in 2017-2018. Dit heeft veel te maken met de kapitaalsverhoging van de vertrokken voorzitter Marc Coucke, maar ook door het voeren van een strikt sportief beleid. Daarnaast ontving de club nog betalingsschijven van de uitgaande transfers van onder anderen Marusic en Lukaku (Lazio Roma). De kustploeg hoopt in de winterstop Lombaerts te slijten en zich daarnaast ook van de overbodige Conte, Bjelica en indien mogelijk ook Zivkovic te ontdoen, spelers die zwaar doorwegen op de loonlast. Een realistisch transferbeleid is een must voor KVO, dat het vandaag met veel minder middelen moet doen dan voorheen.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rik cappelle

    Het is juist omgekeerd hé Bressinck. Het is door de zware contracten die Coucke spelers als Lombaerts en Zivkovic en Bjelica aangeboden heeft dat KVO het zo moeilijk heeft. De spelers die hij verkocht heeft aan dat randgemeenteploegske dat geld is ook in zijn zakken verdwenen en dan vraagt hij ook nog eens 800 000€ huur per jaar om die tribune te mogen gebruiken !!!

  • frankie bressinck

    Coucke is juist de deur uit en ze hebben al een berg schuld! Dat komt ervan als je voetballers die gewone meelopers zijn te veel betaald!

  • Pascal De cuyper

    Proficiat aan Wim De Zutter die met gezond verstand het financiele beleid helpt doen, we zijn fier op u