Coucke wil niet de zwartepiet voor problemen KV Oostende

Marc Coucke.
BELGA Marc Coucke.
Het artikel in Het Laatste Nieuws over de 6,2 miljoen euro aan openstaande schulden van KV Oostende bij zijn ex-eigenaar stemde Marc Coucke niet meteen gunstig gezind.

“Halve onwaarheden”, reageerde Marc Coucke op Twitter. Nochtans: niemand die kan tegenspreken dat die schuldenberg bestaat. KVO moet Coucke nog een behoorlijke som aan achterstallige huur. Maar er is meer. Toen Peter Callant twee jaar geleden de kustploeg overnam van Coucke, werd er overeengekomen dat Oostende de meerwaarde op sommige uitgaande transfers – waaronder die van Jordan Lukaku – moest doorstorten aan Alychlo, één van de vennootschappen van Coucke.

Alleen is KVO daar onder de nieuwe voorzitter Frank Dierckens mee gestopt. Onder meer omdat het ondertussen de hoge makelaarscommissies op die uitgaande transfers wel zelf moet blijven betalen. En omdat er bij de transfers van Milic, Musona en Nkaka van Oostende naar Anderlecht minder betaald werd dan beloofd.

Het stoort Marc Coucke dat heel Oostende, burgemeester Bart Tommelein incluis, hem nu de zwartepiet integraal doorspeelt. Terwijl de afspraken wat hem betreft duidelijk waren. Als het nieuwe KVO nu verbaasd is over bepaalde facturen, hebben ze hun huiswerk onvoldoende gemaakt, oordeelt hij.

Coucke deed er in de winter van 2018 een kapitaalsinjectie van zo’n 15 miljoen euro. Zelfs al was dat een vestzak-broekzakoperatie – dat geld werd gebruikt om zijn eigen rekening-courant te betalen – hij hielp KVO op die manier wel om een licentie te halen. Recenter heeft zijn vennootschap Alychlo een voorstel gedaan aan KV Oostende om het stadion door te verkopen, maar de kustploeg vond geen overnemer die daarmee aan de slag kon gaan.

Ondertussen valt wel op te merken dat KVO financieel geen onberispelijk parcours heeft gereden. De sponsorinkomsten zijn de voorbije twee jaar gedecimeerd. Floptransfer Guri heeft 1 miljoen gekost. Het monstercontract van Lombaerts is lang blijven aanslepen. En afgelopen winter weigerde de club nog een bod van 2 miljoen euro op Fernando Canesin. Geld dat het nu had kunnen gebruiken om te overleven.

Vandaar de uithaal van Coucke. Hij wil niet de schuld krijgen van alle problemen die KV Oostende nu heeft. Maar dat neemt de feiten niet weg. KVO heeft een overnemer nodig. En de kans dat het die vindt zonder toegevingen van de oude baas, is minimaal. 

Marc Coucke.
Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News Marc Coucke.16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • THIERRY DENECKERE

  Straks zet hij een nieuw stadion in Brussel en over 2 j zoals in Oostende de mensen laten stikken met een groot miljoenen schuld ! Geld ziek meer is die man niet en zeker Geen verstand van voetbal !!!

 • PHILIPPUS DE GEEST

  Moet wel een beetje recup maken ,verliest alle dagen geld aan Anderlecht

 • FRANK WILLEMS

  De supporters willen dat eigenaars er eindeloos geld in pompen en de politie komt opdraven als er gevochten wordt RMZ betalen zede zot , op prime time alle netten bezetten want er is grote poen te pakken.

 • Fabrice Braccio

  Bij Anderlecht zal hij hetzelfde doen hoor voor de juiste prijs

 • alfons moons

  Géén fan van Coucke maar nu heeft hij wel gelijk !