Coucke wil eigenaar blijven van Versluys Arena, maar hint wel op verhuis Devroe

BELGA
Op 1 maart wordt hij voorzitter van Anderlecht, maar Marc Coucke wil zijn 'weireldploegsje' niet aan zijn lot overlaten. De vertrekkende preses hoopt 9% van de aandelen én de Versluys Arena te behouden. Coucke voedde ook de speculaties over een overstap van sportief directeur Luc Devroe naar paars-wit.

Geen speech van uittredend voorzitter Marc Coucke op de nieuwjaarsreceptie gisteren. Algemeen directeur Patrick Orlans sprak de verzamelde sponsors, bestuursleden, spelers en staf toe, terwijl de preses zich in stilzwijgen hulde. Orlans is razend ambitieus om Oostende straks onder het nieuwe bewind een hand boven het hoofd te houden, iets wat Coucke ook na zijn vertrek naar Anderlecht op zijn eigen gewettigde manier nog hoopt te doen. 

De toekomstige preses van Anderlecht wil 9% van de aandelen in handen houden. Wie straks de nieuwe eigenaar wordt, is overigens nog steeds onduidelijk. In een onderhoud met de supporters eerder gisteravond benadrukte Coucke nog eens dat hij hoopt op een allegaartje van zakenmensen uit zijn omgeving, al sloot hij ook een buitenlandse club niet uit. Daarnaast wil Coucke ook na 1 maart eigenaar zijn van de Versluys Arena, niet onlogisch nadat hij vorig seizoen 12 miljoen in de thuishaven van KVO stak.

BELGA

Toekomst Devroe?

Waar de toekomst van sportief directeur Devroe ligt, is voor Coucke op dit moment een vraagteken. De voorzitter gaf gisteren aan dat 95 procent van het huidige personeel na zijn vertrek aan boord blijft, maar dat hij niet weet wat er met Devroe zal gebeuren. Een uitspraak die doet vermoeden dat de sportieve baas van KVO straks in het zog van Coucke naar Anderlecht volgt om er Herman Van Holsbeeck op te volgen. 

BELGA9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dany Herman

  Men kan maar voor één club de baas spelen, of gaat hij de competitie vervalsen

 • william van aerde

  Wie over minder dan 10% van aandelen beschikt oefent strikt genomen geen invloed of controle over de vennootschap of club. Dus strikt genomen niets aan de hand. Toch raar.

 • Paul Van Hooland

  Snap niet goed . Kan je ook maar de minste belangen hebben in twee voetbalploegen die in dezelfde reeks spelen ? Van Hooland Paul

 • Nolle Verdonck

  Competitievervalsing! Dat hij z'n visjes maar terug in de zee dumpt.

 • Joery Goubert

  Als we maar mooie voetbal zien. Want nu is het openloos.