Coucke laat huurprijs stadion KV Oostende dan toch flink zakken

Coucke.
BELGA Coucke.
Terwijl KV Oostende met Dennis van Wijk vanmiddag een nieuwe trainer binnenhaalde, wordt extrasportief een toegeving van Marc Coucke op gejuich onthaald. De Anderlechtvoorzitter blijkt zich dan toch inschikkelijk te willen opstellen in het dossier van de Versluys Arena – zijn stadion waar KV Oostende maandelijks 100.000 euro huur voor betaalt.

De financieel geplaagde kustploeg deed in oktober een smeekbede om de jaarlijkse huurprijs van 1,2 miljoen euro te laten zakken. Tevergeefs, zo bleek tot voor kort. Nu bevestigt Marc Coucke dat zijn bedrijf Alychlo toch van plan is om KVO tegemoet te komen. Dit ondanks de hevige confrontatie met zijn collega-voorzitter Frank Dierckens voorafgaand aan de felbeladen KVO-Anderlecht van begin december.

Frank Dierckens.
Photo News Frank Dierckens.

Concreet wil Coucke een paar honderdduizend euro per jaar afdoen van de huursom, al wordt de betalingstermijn wel verlengd. De huurbedragen worden eigenlijk gespreid. Zo krijgt KVO tijdelijk meer ademruimte, wat de kustploeg in het voorjaar moet helpen bij het behalen van de licentie. Daarvoor heeft Oostende ongeveer 2,5 miljoen euro nodig – een som die de cashflow en gezonde werking richting volgend seizoen moet garanderen.

Verwacht wordt intussen dat de club binnen afzienbare tijd gedeeltelijk zal overgenomen worden door investeerders, waarbij Dierckens wel aanblijft als voorzitter. De preses meent dat de verregaande onderhandelingen begin januari tot een akkoord zullen leiden.

Geïnteresseerd in Sagna van Brugge

KVO denkt aan de huur van de 20-jarige Senegalese flankspeler Amadou Sagna van Club Brugge. Hij is een interessante piste om Canesin te vervangen. De Senegalees, die tot 2023 onder contract ligt bij blauw-zwart, hoeft ook weinig of niets te kosten, want hij zit nauwelijks in wedstrijdkern bij Club. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frankie Albert Goethals

  Enige conclusie voor de naïeve supporters, voetbal is business. De huur blíjft gelijk, enkel de looptijd schuift op. Óók u kan dat met uw hypotheek.

 • Marc LInden

  waar is moraliteit van een trainer die een betrekking heeft om naar andere club te vertrekken. nieuw reglement maken. alle spelers en staf van eind september blijven tot het einde van de competitie bij dezelfde club, tenzij ze ontslagen worden.

 • Frans Peeters

  Genk heeft een goudenkans voorbij laten gaan maar als de trainer de ploeg niet mag opstellen maar wel de mannegers?

 • ben beuls

  Hij had beter de prijs behouden. Oostende zal dit jaar zakken waardoor het de verlaagde huurprijs ook niet zal kunnen betalen.

 • frans Venloo

  Couksken zal geen OCMW zijn hoor maar handige zakenman