Coucke koopt KVO-aandelen Lejaeghere en is officieel voorzitter

Marc Coucke
BELGA Marc Coucke
Marc Coucke neemt bij voetbalclub KV Oostende officieel de fakkel over van Yves Lejaeghere. In samenspraak met de Raad van Bestuur is Coucke voortaan voorzitter. Hij kocht de resterende aandelen van Lejaeghere. Dat maakte de kustploeg gisteren op zijn website bekend.

Lejaeghere stopt zijn dagelijkse activiteiten op KV Oostende en wordt erevoorzitter. Coucke, de sterke man van Omega Pharma, nam in augustus vorig jaar de touwtjes in handen bij de Oostendenaren. Hij kocht 60 procent van de aandelen. Lejaeghere behield toen 30 procent van de aandelen en kreeg de taak van voorzitter-manager, wat nu dus niet langer het geval is.

"Ik heb een dubbel gevoel", reageerde Lejaeghere. "Enerzijds ben ik na 8 à 9 jaar voorzitterschap toch wel heel blij dat ik dit kan doorgeven. Anderzijds zit mijn hart natuurlijk bij KVO. Het zal dan ook pijn doen om dit los te laten. Als erevoorzitter blijf ik natuurlijk wel naar de thuiswedstrijden komen. Mijn relatie met Marc is intact gebleven en dat is niet altijd evident als je zaken doet met vrienden."

De 49-jarige Coucke is als sponsor van Omega Pharma-Quick.Step ook actief in het wielerpeloton. Vorige week raakte bekend dat hij met sportvoedings- en supplementenmerk Etixx shirtsponsor wordt van het Franse Rijsel, de club van Rode Duivel Divock Origi.