Exclusief voor abonnees

Te vroeg gejuicht? Deze zes straffen hangt Malinwa nog boven het hoofd

KV Mechelen tijdens de titelmatch.
BELGA KV Mechelen tijdens de titelmatch.
Is de euforie bij KV Mechelen bij het ontlopen van de degradatie voorbarig? KVM riskeert nog steeds andere sancties, die ook op lange termijn hard kunnen nazinderen.

1. Wellicht geen Europees voetbal

Er hangt KV Mechelen als bekerwinnaar een Europees verbod boven het hoofd. Niet alleen behoort dat tot het mogelijke pakket van sancties dat het BAS wél nog kan opleggen, uit goede bron is ook vernomen dat de UEFA een eigen onderzoek voert en autonoom KV Mechelen uit de groepsfase van de Europa League kan weren. “Er zal snel een beslissing volgen”, liet de UEFA weten. 

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • rik cappelle

  Correctie Charel ; kunnen wel nog degraderen maar dan wel maar vanaf seizoen 2020 !!! En hopelijk gebeurt dit ook....zelfs naar 4de provinciale toe. Dus dat ze maar niet te vroeg juichen want karma...…….

 • Stefan Verstraeten

  Mensen stellen jullie is voor dat jullie beschuldigd worden van iets en zijn er bewijzen dan willen die ook toch horen en zien of niet ? In een rechtzaak is het verplicht om bewijzen te tonen of te laten horen waarom wil de bond dat niet te zogezegd taps als bewijs laten horen? Dus is het normaal dat Mechelen verder gaat

 • Charel Jansens

  begrijpend lezen voor dummies KVm-Mechelen is niet vrijgesproken door BAs enkel het deeltje reglement ivm met degradatie werd door het BAS teruggefloten verdere uitspraak ivm met schuldig of onschuldig moet nog ten gronde uitgeproken worden dus straffe kan nog wel mogelijkheid zijn.(behalve degradatie)

 • Stefan Verstraeten

  toen moeskroen werd verdacht van 5j onterecht een voetballicentie heeft gekregen ten nadele van andere ploegen heeft de media daar niets over gezegd he ook al waren er bewijzen want die van de licentiecommissie heeft bekend en zelf opgestapt maar moeskroen bleef wel in 1a he

 • Mick Jansen

  In een rechtstaat ben je onschuldig tot het tegendeel bewezen is. In deze zaak zijn er blijkbaar veel die voor rechter spelen... . BTW... Is ' maar' voetbal he... . Die kunnen beter hun energie in belangrijker dingen steken...