Standard schuift Lawarée opzij, Olivier Renard nieuwe sportief directeur

Olivier Renard ruilt KV Mechelen voor Standard.
photo_news Olivier Renard ruilt KV Mechelen voor Standard.
Olivier Renard wordt sportief directeur bij Standard. Dat melden Le Soir en Sudpresse. De gewezen doelman volgt bij de Rouches Axel Lawarée op, die opzijgeschoven wordt maar wel een andere functie zou krijgen op Sclessin. Renard vervulde op dit moment de functie van sportief directeur bij KV Mechelen, dat al op de hoogte is van zijn vertrek. "De samenwerking tussen Olivier Renard en KV Mechelen stopt met onmiddellijke ingang", zegt KVM-voorzitter Johan Timmermans. "Olivier heeft een aanbod van Standard gekregen."

Axel Lawarée arriveerde in november 2014 bij Standard, dat toen nog werd geleid door Roland Duchâtelet. De gewezen spits werd op Sclessin adviseur. Na de machtsovername door Bruno Venanzi promoveerde Lawarée tot sportief directeur. Die functie vervulde hij niet tot eenieders tevredenheid en sinds de komst van Daniel Van Buyten verdween Lawarée steeds meer naar het achterplan. Om uiteindelijk op een zijspoor te belanden. Olivier Renard, die de stiel al leerde bij KV Mechelen, volgt hem op. Wie zeker moet vertrekken bij Standard, is Christophe Dessy, directeur van de Académie Robert Louis-Dreyfus, het opleidingscentrum van de Rouches. Dessy stond sinds 2012 aan het hoofd van de academie.

Olivier Renard stond 5,5 jaar onder de lat bij Malinwa (januari 2008-2013). Voordien verdedigde hij de kleuren van Charleroi (1996-januari 2000), Udinese (januari 2000-2004), Modena (2004-januari 2005), Napels (januari-juli 2005) en Standard (2005-januari 2008). Eind 2013 werd hij assistent sportief directeur bij KV Mechelen, nadien groeide hij door tot sportief directeur.

Standard heeft de overgang van Renard zelf nog niet bevestigd, KV Mechelen deed dat wel. Over een mogelijke opvolging van Renard is het nog te vroeg om uitspraken te doen. "We bekijken de komende uren en dagen hoe we de functie van sportief directeur opnieuw kunnen invullen", klinkt het bij KV.

Axel Lawarée.
BELGA Axel Lawarée.


Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00