Proflicentie KV Mechelen in 2020 in gevaar?

De spelers van KV Mechelen op training in Putte.
Photo News De spelers van KV Mechelen op training in Putte.

KV Mechelen hoeft dan wel geen degradatie meer te vrezen, maar de club moet nog altijd bang afwachten of het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) haar schuldig acht aan competitievervalsing. Zeker mochten de rechters KV Mechelen als juridische entiteit veroordelen - de individuele bestuurders kunnen toerekeningsvatbaar zijn voor de club - kan dat vervelende gevolgen krijgen voor de licentiecommissie. 

Het Pro League-reglement stelt uitdrukkelijk “geen licentie toe te kennen aan een club waarvan minstens één van de verbonden juridische entiteiten is veroordeeld wegens daden van competitievervalsing of medeplichtigheid”. KV Mechelen kreeg in april tijdens het lopende onderzoek naar matchfixing al groen licht voor een proflicentie voor komend seizoen. De commissie kan die licentie bij een veroordeling niet meer intrekken, maar de licentie voor het seizoen 2020-2021 kan wel in het gedrang komen. In voorkomend geval zal de licentiecommissie zich over de zaak buigen.

Ontdek HIER welke zes straffen KV Mechelen boven het hoofd hangt. 
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joseph Leysen

  Allemaal Beerschotsupporters ? Mensen toch welke haatgevoelens toch ? KV moet hangen maar wat met Standard Waterschei(toen) Moeskroen (geen bewijzen) en Eupen. Allemaal gekende gevallen en wat zijn de straffen ? En waarom zou een ploeg niet mogen procederen tegen de bond als ze zich benadeligd voelen ? We zijn niet meer in de middeleeuwen hé. Het gaat hier om een bedrijf met werknemers en langs de andere kant een KBVB , een bende amateurs, met volledig verouderde reglementen.

 • Leo Van Rillaer

  Kristof Verbruggen, ik zou het niet beter kunnen zeggen man. Boenk erop!

 • Christiane Van Croonenborch

  Als we maar in 1A spelen zei trainer Vrancken de rest is bijzaak ? Afwachten nu want kan nog zware gevolgen hebben en de boer hij ploegde voort want zover denkt Francken niet tegen dan is hij misschien al weg en blijft alleen de club met een kater zitten Of het BAS moest Mechelen vrij pleiten ? Afwachten weer bange dagen voor die supporters grt

 • Christian Demeester

  Als ze hun licentie niet kwijt raken worden ze helemaal niet gestraft voor gesjoemel. Niet meer dan logisch dat ze geen licentie meer krijgen.

 • sven degreef

  Enkel door een voorhistorische regel van de KBVB mogen ze in 1A spelen. Als de voetbalbond ze vorig seizoen direct uit de competitie hadden genomen dan hadden ze deze problemen niet gekend en was er ook geen hetze met de beker geweest. Wat met de schending van het feit dat ze tegen de bond procederen? Mag dit clubje echt alles? Schrappen die handel!