Onzekerheid troef bij KV Mechelen: mede-hoofdaandeelhouder Penninckx spreekt spelers toe

Dieter Penninckx.
Photo News Dieter Penninckx.
Mede-hoofdaandeelhouder van KV Mechelen Dieter Penninckx heeft de spelers deze ochtend voor hun training toegesproken. In de spelersgroep heerste onzekerheid na de onthutsende berichten over het matchfixing-schandaal rond makelaar Dejan Veljkovic. Penninckx zelf wilde geen commentaar kwijt aan de pers.

Bedrukte gezichten deze ochtend bij de spelers en de staf van KV Mechelen. De matchfixing-affaire zorgt ook bij hen voor grote onzekerheid. Wat met hun contract en toekomst? Wat gebeurt er met de club? Vragen waar voorlopig nog niemand een pasklaar antwoord op heeft. Al probeerde mede-hoofdaandeelhouder Penninckx de spelers deze ochtend gerust te stellen. De sterke man van Malinwa - die evenveel aandelen in handen heeft als Olivier Somers - wilde bij het verlaten van de oefenterreinen geen commentaar kwijt. Een veeg teken? Niet per se. Penninckx' relaas zou 'geruststellend' zijn geweest. Afwachten.

Het team van coach Vrancken besloot om vandaag achter gesloten deuren te trainen – ook al is het duel tegen Tubeke afgelast. De rust opzoeken dus, wat enigszins te begrijpen valt. Ook de wekelijkse persbabbel met trainer Vrancken gaat niet door.

Drie bestuursleden van KV Mechelen zijn verwikkeld in het matchfixing-schandaal rond makelaar Veljkovic. Mede-hoofdaandeelhouder Olivier Somers en financieel directeur Thierry Steemans zijn nog aangehouden. Sportief directeur Vanroy is vrij onder voorwaarden. 

Dieter Penninckx.
Photo News Dieter Penninckx.
Dieter Penninckx.
Photo News Dieter Penninckx.15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philippe Corthout

  luc thomas,. KVM als club heeft NIETS met de zaak te maken. Als je elke ploeg straft voor het toedoen van enkelingen kan je heel het Belgisch voetbal oprollen. Een ploeg die zelf NIET deelneemt aan omkoping kan je mijn inziens niet straffen, de individuen daarintegen wel. Ze zouden beter de bond zelf eens onderzoeken, grootste mafia in heel deze sport.

 • Jan Van Rompaey

  Een walm van stank hangt boven gans Mechelen. Maar er volgt misschien nog meer geur van stinkende beer. Roer niet in de pot !

 • Gerrit Goossens

  KV Mechelen beweert als club niks met die zaak te maken te hebben. Pech: de hoofdaandeelhouder, de financieel directeur en de sportief directeur, dat zijn mensen met mandaat binnen de club. Als zij inderdaad matchen gefixt hebben, al is het op eigen houtje, dan hangt KVM. Zo is het reglement. Omdat andere bestuurders van niets wisten, zal het bij degradatie blijven, geen schrapping.

 • Fonz Ooms

  Eupen heeft nog meer betaald als kv mechelen. Die 4 goals in 15 minuten. Normaal ? Waalse ploegen worden weeral beschermd.

 • Peeters Freddy

  Zogezegd matchfixing en toch degraderen, voor mij is er niet veel gefikst. Als het dat toch waar zou zijn dan zijn mensen die benaderd zijn mede schuldig omdat ze het niet gemeld hebben. De echte waarheid zal men nooit weten omdat er TE veel geld mee gemoeid is.

Live Voetbal

Jouw inzet
Mogelijke uitbetaling 0,00