Olivier Renard assistent sportief directeur bij KV Mechelen

PHOTO_NEWS
Voormalig Rode Duivel Olivier Renard (11 selecties, 0 caps) zet een punt achter zijn keeperscarrière. De 34-jarige Henegouwer verlaat Charleroi en treedt toe tot de technische leiding van KV Mechelen. Dat deelde de club maandag op zijn website mee. Renard kwam met Mechelen tot een overeenkomst voor onbepaalde duur.

Renard stond 5,5 jaar onder de lat bij Mechelen (januari 2008-2013). Voordien verdedigde hij de kleuren van Charleroi (1996-januari 2000), Udinese (januari 2000-2004), Modena (2004-januari 2005), Napels (januari-juli 2005) en Standard (2005-januari 2008). Dit seizoen werd hij aan Charleroi uitgeleend. Eind mei 2012 werd hij door Marc Wilmots voor het laatst voor de Rode Duivels opgeroepen, voor een oefeninterland in Engeland. Zijn eerste selectie kreeg hij in maart 2008 van René Vendereycken.

Bij Mechelen wordt hij assistent van sportief directeur Fi Vanhoof, die de eindverantwoordelijke blijft. Renard zal zo mee het sportieve beleid van Mechelen uitbouwen en op termijn is het de bedoeling dat hij de 72-jarige Vanhoof op zal volgen.

"Het directiecomité heeft een goed gesprek gehad met Olivier", verklaarde Vanhoof. "Ik was al langer vragende partij om het sportieve beleid meer te ondersteunen. Vrijdag zitten we samen om praktische afspraken te maken, zodat Olivier zich tijdens de winterstop volop kan inwerken. Bedoeling is dat mijn huidige job uitgebreid wordt en dat we deze met twee zullen invullen. Het gaat dan voornamelijk om spelerscontacten, de scouting en de opvolging met de trainersstaf. Daarnaast kan Olivier voor mij een klankbord worden als er beslissingen over spelers gemaakt moeten worden."