KVM-doelman Verrips reageert na contractbreuk: “Club heeft de zwaarste misdaad in sport begaan, samenwerking is onmogelijk”

BELGA
Michael Verrips (22) heeft voor het eerst gereageerd op de heisa rond zijn contractbreuk. De Nederlandse doelman laat zich al sinds dinsdag niet meer zien in Mechelen. “En nu heb ik mijn contract ook verbroken op basis van de uitkomst in de zaak ‘Propere Handen’”, meldt hij in een persbericht.

Michael Verrips heeft in een persbericht bevestigd dat hij zijn contract verbroken heeft. De doelman van KV Mechelen stuurt sinds dinsdag zijn kat naar de trainingen. Verrips en zijn entourage halen de veroordeling van Malinwa voor matchfixing aan als hoofdreden voor de drastische beslissing. “Nu is het dus een juridische waarheid dat KV Mechelen en sommige van zijn bestuurders de meeste zware misdaad in de sport hebben begaan: competitievervalsing”, aldus Verrips. “Ik acht deze fout dermate ernstig dat ze voor mij een verdere professionele samenwerking onmogelijk maakt: het spreekt voor zich dat ik gerechtigd ben om niet meer verbonden te willen zijn met een club die hiervoor gestraft is.” 

“Is dit dan de manier om een transfer af te dwingen?”, vraagt coach Wouter Vrancken zich luidop af. “Het had anders gekund. Niemand van de club wilde de speler tegenhouden in zijn carrière.” Ook bij de Mechelse supporters is de doelman intussen kop van Jut. Michael Verrips: From hero to zero.

Lees hieronder verder

Photo News

“De onzekere toekomst, mede door vragen over de proflicentie, vormde een bijkomende reden om de samenwerking met mijn ex-werkgever te verbreken”, reageert Verrips. “Krachtens het Belgische recht ben ik nu een speler die vrij is om zich aan te sluiten bij om het even welke club. De arbeidsrechtbank van Mechelen zal zich binnen enkele maanden enkel nog uitspreken over de financiële aspecten van deze verbreking aangezien ik een vergoeding eis van mijn ex-werkgever (het is de rechtbank die dat bedrag bepaalt).”

“Vanzelfsprekend is dit alles voor mij geen makkelijke beslissing geweest. Gedurende dit seizoen bij Mechelen heb ik geweldige mensen leren kennen en we hebben mooie successen behaald.”

KV Mechelen is voorlopig niet bereikbaar voor commentaar. Gisteravond reageerde de club wel kort op de affaire. “Dit is een manoeuvre van de speler en zijn omgeving om goedkoop een transfer te forceren. Over een transfer kon steeds gesproken worden. Dat had een win-win-situatie kunnen zijn. Het is vreemd dat hij en zijn entourage nu zijn sportieve toekomst op het spel zetten.”

BELGA42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joeri Vermeulen

  @Andre van de wege: Hahahaha sukkelaartje (geitje zeker?) Het feit dat jullie heilige prins geld gaat lenen bij de familie van osama bin laden... Daar zwijgt u dan over? Nog even en je kan weer een ploeg zoeken om mee samen te gaan!

 • guy raeymakers

  Groot gelijk doelman maar hier in belgie mag dat blijkbaar allemaal zonder noemenswaardige straf eh.

 • daniel DE WINTER

  de mensen die dit top vinden, zijn wel heel naïef, die kerel doet dit enkel om transfer vrij te kunnen vertrekken geld en makelaars ,iets van het ergste wat er rond dwaalt in het voetbal

 • Maxime Vanmaercke

  Die man is niet heiliger dan anderen. Hij zoekt een excuses om weg te geraken. Hij is al even oneerlijk dan diegene waarvoor hij zogezegd weggaat. Zielig.

 • Guido Winderix

  Wacht maar tot de het gerecht klaar is met de verklaringen van Velkovic. Dan blijft er misschien één ploeg zonder zonde over en dat zal dan zeker Moeskroen zijn.