KV Mechelen neemt ook stappen bij FIFA tegen Sheffield United na transfer Verrips

BELGA

Gisteren raakte bekend dat Sheffield United het internationaal transfercertificaat toegekend kreeg voor doelman Michael Verrips (22). Nu pas, bijna drie weken na zijn transfer, wegens een administratieve fout bij de Engelse promovendus. Dat staat dus los van de contractbreuk die de Nederlander pleegde. 

Aangezien Verrips speelgerechtigd is - in het League Cup-duel tegen Blackburn zat hij op de bank -, is nu ook Sheffield United aansprakelijk. KV Mechelen blijft druk zetten bij de FIFA en gaat ook een procedure aanspannen tegen de Premier League-club, dat een transferverbod riskeert. Eerder stapte KVM ook al naar de FIFA om tegen Verrips te procederen.

De makelaar van Verrips, Wessel Weezenberg, kondigde ook aan dat hij een strafklacht heeft ingediend bij de onderzoeksrechter van Tongeren tegen Malinwa wegens afpersing. “Bepaalde bestuurders van KV Mechelen hadden alleen de bedoeling om de transfer te blokkeren, tenzij Verrips of zijn makelaar meer dan een miljoen euro aan de club zou storten”, klonk het bij de advocaten de zaakwaarnemer. De arbeidsrechtbank van Mechelen, die bekijkt of Verrips’ contractbreuk gegrond is, moet nu beslissen of de strafklacht opschortend werkt. Zo ja, dan kan de zaak nog jaren aanslepen - geen ideale situatie voor zowel KVM als Sheffield United. Verwacht wordt dat beide clubs ultiem toch tot een akkoord zouden kunnen komen.

Photo News12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Maria van de Beek

  Voetbal is altijd leuk, ook in 3de provinciale. Ik vind alleen dat je bestraft moet worden als je de competitie probeert te vervalsen zoals KV dat heeft geprobeerd. Maar daar zijn de meesten het denk ik over eens. Verder ben ik een goeie verliezer...

 • Luc Van Mechelen

  Maria van de Beek, nog steeds niet over het feit dat je nog in 1B zit....

 • Johan De boeck

  Is toch erg he die jaloerse reacties op een club die zoveel mensen samen brengt in goede en kwade dagen.

 • Maria van de Beek

  Hoe kan je nu zeggen dat de rotte vis bij mechelen eruit is...de technische staf en spelers, supporters en het orgaan van de supporters (vertegenwoordigd in het bestuur bovendien) hebben zich een half jaar geschaard achter een bestuur dat schuldig was. Of je blijft solidair en mee schuldig of je schaamt je dood en vraagt om vergiffenis maar dat gedraai, gekeer en slap gedoe...'t zit vrees ik wat in de genen in deze regio

 • Jody Vergaesen

  Mechelen is sterker als ooit zowel de infrastructuur als het bestuur dat uit 100% suporters bestaat. De rotte vis is er uit. Wat er nu gebeurt is de beslissing van een rotte makelaar. De argumenten van verips slagen op niets anders had je de supercup niet mee gespeeld.